Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Η Βασιλόπιτα των Κατηχητικών Σχολείων του Ι. Ν. Αγ. Μαρίνης Πατρών

Τα Κατηχητικά Σχολεία του Δημοτικού της ενορίας της Αγίας Μαρίνης Πατρών σήμερα Σάββατο 28 Ιανουαρίου έκοψαν την Βασιλόπιτα. Πλήθος παιδιών έπαιξαν, τραγούδησαν, και πήραν τα δώρα τους. Τα παιδιά του Γυμνασίου και λυκείου πήγαν εκδρομή σήμερα στην Αράχωβα.
Τα Φλουριά ήταν πολλά, ο πρώτος κέρδισε ένα ποδήλατο, άλλοι 2 κέρδισαν δώρα από το κατάστημα «Κουρδιστό Πορτοκάλι», και 5 παιδιά κέρδισαν 2 διπλές προσκλήσεις για παιχνίδι σε παιδότοπο....
















1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα στο Ψαλτήρι «ὁ ζῆλος τοῦ οἴκου σου κατέφαγέ με καὶ οἱ ὀνειδισμοὶ τῶν ὀνειδιζόντων σε ἐπέπεσον ἐπ᾿ ἐμέ» πρόσεχε καλέ μου κληρικέ π. Παναγιώτη διότι στην καρυδιά με τα καρύδια οι καλοπερασάκηδες ρίχνουν πέτρες.
Εδώ στην Θεσσαλονίκη κοπίασε να φτιάξει από το μηδέν τον ναό ο π. Γεώργιος έκανε κηρύγματα, κατηχητικά, φιλανθρωπία κλπ. Όλη την μέρα την περνούσε στον ναό. Ο προηγούμενος δεσπότης ο Παντελεήμων όταν ολοκλήρωσε τον Ναό του πήγε έναν Αρχιμανδρίτη 25 ετών του έδωσε τον έκανε προϊστάμενο και ο π. Γεώργιος παραγκωνίστηκε. Μέχρι που αναγκάστηκε να πάει στην Μητρόπολη Λαγκαδά στον Σπυρίδωνα σε ένα χωρίο για να ξαναρχίσει από την αρχή.
Σε βλέπω να κοπιάζεις και σε φοβάμαι. Να προετοιμαστείς για να μην ταραχθείς κάποια στιγμή.
Π. Μαυρίδης