Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

«Να σταματήσουν μερικοί να επικρίνουν τον Πατριάρχη μας και την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης». - Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος


«Να σταματήσουν μερικοί να επικρίνουν τον Πατριάρχη μας και την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, γιατί προσφέρουν αρνητικές υπηρεσίες στην Εκκλησία και διασπούν την Ενότητα.
Οι Προκαθήμενοι της Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης έδωσαν στον κόσμο την εικόνα της Ενότητος και ενίσχυσαν την παρουσία της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο. Να προσευχόμεθα και όχι να κηρύττουμε κηρύγματα διασπάσεως του Αγίου Σώματος του Χριστού.
Ιδιαιτέρα προσοχή χρειάζεται για εμάς τους Επισκόπους που ήμαστε
θεματοφύλακες την Ενότητος, μη τυχόν άθελά μας συντελούμε στη δημιουργία διασπαστικών ομάδων μέσα στους κύκλους των θρησκευομένων ανθρώπων».

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από το στόμα σου δεσπότη μου και των ταραχοποιών το αυτί.

Ανώνυμος είπε...

Είναι σωστή η τοποθέτηση του Σεβασμιωτάτου, ως γενική θεώρηση.
Ωστόσο, εχουν εκφραστεί αντιρρήσεις και επιφυλάξεις για τα κείμενα της Πανορθόδοξης Συνόδου, από Επισκόπους της Ελλάδος και του εξωτερικού, όχι τυχαίους.
Προ ολίγων ημερών, η Ιερά Κοινότης του Αγίου Ορους απέστειλε Εγκύκλιο προς τις είκοσι Μονές του Αγίου Ορους, και διαπιστώνει "ασάφειες" και "αμφισημείες" στα κείμενα της Πανορθόδοξης Συνόδου.
Ασφαλώς όλοι αυτοί δεν μπορούν να κατηγορηθούν για κακή προαίρεση.

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνουν όσοι δαμαρτύρονται για το συνοδικό εκτρωμα του Κολυμπαρίου!

Ανώνυμος είπε...

Που το είδες βρε φίλε το έκτρωμα και πως μιλάς με αυτό τον τρόπο για μια Σύνοδο την οποία συγκρότησαν Αρχιερείς και έλαβαν με τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος αποφάσεις.
Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί τρώγεστε. Μια τυπική Σύνοδος ήταν που δεν τόλμησε για τον φόβο των φανατισμένων να πάρει καμία σημαντική απόφαση.
Ο μητροπολίτης Νικόλαος μίλησε σωστά. Όσοι θέλουν ας τον ακούσουν. Η ενότητα και για την ενότητα προσευχήθηκε ο Κύριος στην Αρχιερατική του προσευχή προ της θυσίας Του.

Ανώνυμος είπε...

Ω!!!! ρε γλέντια!!!
Εσείς είσθε τα παιδιά του Ναζωραίου που μπαίνουν στην Εκκλησία και λένε αγαπήσωμεν αλλήλους και ειρήνη πάση και ο Χριστός μεταξύ μας.
Εσείς με αυτά που λέτε δημόσια σας βλέπω σε αυτόν που λέτε εξαποδώ.
Καλά κάνω και πηγαίνω στην εκκλησία την μεγάλη Παρασκευή.