Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Μίλησε στη Διακίδειο Σχολή ο κ. Γεώργιος Ανδρουτσόπουλος

 Στην αίθουσα της “Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών” μίλησε προχθές Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 ο Δικηγόρος κ. Γεώργιος Ανδρουτσόπουλος, Λέκτορας Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: "Η εμπλοκή της Εκκλησίας στο ανάθεμα κατά του Ελευθερίου Βενιζέλου: 100 χρόνια μετά".
Ο κ. Ανδρουτσόπουλος παρουσίασε το όλο θέμα από ιστορικής, νομικής και εκκλησιαστικής πλευράς με πλήρη καταγραφή των γεγονότων έχοντας ως βάση  πηγές από την Ιερά Σύνοδο, επιστολές εμπλεκομένων, και αναφορές σε εφημερίδες της εποχής. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα όσα διαδραματίστηκαν στην Πάτρα και στους εμπλεκόμενους με το γεγονός.
Ενθουσίασε, ωφέλησε, και συνήρπασε με την ομιλία του το πολυπληθές ακροατήριο. Του αξίζουν ευχαριστίες για όσα άγνωστα μας δίδαξε.
Αν. Κ.

Ευχαριστώ τον κ. Αλέξανδρο Κολλιόπουλο εκδότη και διευθυντή του "Εκκλησιολόγου" για την παραχώρηση των φωτογραφιών.





3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη η ομιλία του κ. Ανδρουτσόπουλος. Να τον έχει ο Θεός καλά. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από λαμπρούς επιστήμονες που να πιστεύουν και να πρεσβεύουν αξίες.

Ανώνυμος είπε...

Συγκεχυμένα τα όσα γνώριζα για τον «αφορισμό» του Ελ. Βενιζέλου. Ο ομιλητής μας περιέγραψε με πληρότητα τα γεγονότα. Εκτός των άλλων έμαθα τι είναι και η αριστίνδην σύνοδος που άκουγα μεν δεν γνώριζα δε.

Ανώνυμος είπε...

ωραία ομιλία.
Μάθαμε πολλά.
Σταν. Ν