Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Ιερός ναός Αγίας Μαρίνης Πατρών ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ

Ιερός ναός Αγίας Μαρίνης Πατρών

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ

Τετάρτη  1 Μαρτίου 2017 το βράδυ και ώρα 9.30 μ.μ. έως 12.30 μ. μεσονύκτιο.

Εορτή Αγίου Νικολάου του Πλανά

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα σε άλλη ανακοίνωση σε αυτό το ιστολόγιο το παρακάτω και το μεταφέρω για να γίνει γνωστό αν όντος έχει έτσι:
Στην ακολουθία του Αγίου (ποίημα επισκόπου Νικοδήμου Βαλληνδρά) αναγράφεται στην πρώτη σελίδα ότι η μνήμη του τιμάται στις 2 Μαρτίου. Αν όμως τύχει μέσα στην Τεσσαρακοστή, μεταφέρεται στο πλησιέστερο Σάββατο ή Κυριακή. Ας το προσέξουμε! Υπάρχουν τυπικές διατάξεις, εφαρμοτέες απ' όλους μας!

ιεροψάλτης

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το Σάββατο συνάδελφε είναι το θαύμα του Αγίου Θεοδώρου. Μάλιστα παντού είναι γνωστή αυτή η εορτή ως των αγιων θεοδωρων. Είναι μάλιστα της Ορεστιάδας.Ολοι οι Θοδωριδες τώρα εορταζουν. Λίγοι είναι αυτοί που εορταζουν στην μνήμη τους. Άρα η εορτή του Αγίου Νικολάου του Πλανα θα χαμοταν.ενω στις 2 Μαρτίου έστω οι λίγοι που θα πάνε στην.εκκλησια θα τιμησουν τον Άγιο, που στους περισσότερους είναι άγνωστος. Ιεροψαλτης Αθηνών

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα προ ολίγου στην Ρομφαία: ‘’Σε κατανυκτικό κλίμα τελέστηκε ο εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Νικολάου του Πλανά του απλού Ιερέα σήμερα, Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Κυνηγού στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης.΄΄
http://www.romfea.gr/enoriaka/13341-esperinos-agiou-nikolaou-tou-plana-ston-in-agiou-ioannou-kunigou-foto

Είναι μια απάντηση στα περί της Εκκλησιαστική Τάξης. Να μάθουμε στην Τάξη της Εκκλησίας και όχι στην αταξία των απόψεών μας και των ανυπόστατων δικαιολογιών.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ ΕΟΡΤΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΟΥ,2 ΜΑΡΤΙΟΥ. ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ , ΕΟΡΤΑΣΑΜΕ ΩΤΟΝ ΑΓΙΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ , ΣΕΠΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ. ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗς=Σ ΕΟΡΤΗΣ.