Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Άξιος ο νέος εψηφισμένος επίσκοπος Ευκαρπίας Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ζαχαρής


Ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ζαχαρής
Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής 
της Οσίας Ειρήνης  Χρυσοβαλάντου
 Αστορίᾳς   Νέα Ὑόρκης Η.Π.Α.

Εξελέγη υπό της Αγίας και Ιερά Συνόδου 
του Οικουμενικού Πατριαρχείου εις Επίσκοπο Ευκαρπίας

Άξιος

Σεβαστέ μου π. Ιερόθεε
Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα την πανηγυρική εκλογή σας εις επίσκοπο Ευκαρπίας υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.
Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε πλήρως στα καθήκοντα αυτής της υψηλής εκκλησιαστικής θέσης, δοξάζοντας τον Κύριό μας και Θεό Ιησού Χριστό, και ευχαριστώντας δια της ευκάρπου επισκοπικής διακονίας σας τον Πατριάρχη μας κ. Βαρθολομαίο για την επιλογή.

Ως συμπατριώτης σας αισθάνομαι δίκαιη υπερηφάνεια και οι εγκάρδιες ευχές μου θα σας συνοδεύουν στη δύσκολη, αλλά ωραία αποστολή σας.
Ο Πανάγαθος Θεός να σας ευλογεί και να σας ενδυναμώνει στο έργο σας.
Πολλά τα έτη σας.

Αναστάσιος Κωστόπουλος

37 σχόλια:

Νικόλαος Μεσσαλάς είπε...

Σεβαστέ μου π. Ἱερόθεε,
Μέ πολλή χαρά διάβασα στόν ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ γιά τήν ἐκλογή σας καί τήν ἀνάδειξή σας σέ ἐπίσκοπο ἀπό τή Ἱερά Σύνοδο τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου μας.
Σᾶς εὔχομαι ὁλόψυχα νά τιμήσετε ἀξίως τήν ἐκλογή σας αὐτή καί ὁ Πανάγαθος Θεός νά σᾶς ἁγιάζει, φωτίζει, ἐνδυναμώνει στά νέα ἐπισκοπικά σας πλέον καθήκοντα, ὥστε δι' ὑμῶν νά δοξάζεται ὁ Θεός, διότι σέ Αὐτόν ἀνήκει ἡ δόξα καί ἡ τιμή καί ἡ προσκύνηση στούς αἰώνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν. Ἔτη πολλά καί εὐλογημένα. ΑΞΙΟΣ!
Μέ πολύ σεβασμό καί ἀγάπη Χριστοῦ
π. Νικόλαος

Αναστάσιος είπε...

Έλαβα ένα σχόλιο από τον κ. Αντωνόπουλο το οποίο εκ λάθους διέγραψα.
Ζητώ συγνώμη.
Παρακαλώ να το επαναλάβει αν έχει την καλή διάθεση

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΞΙΟΣ ο νέος επίσκοπος της Εκκλησίας του Χριστού.
Γ. Φ.

Ανώνυμος είπε...

Ευχάριστο το νέο. Ο π. Ιερόθεος δημιούργησε πολλούς νέους θεσμού κατά την διάρκεια που ήταν πρωτοσύγκελος στην Πάτρα. Του άξιζε αυτή η προαγωγή.

Ανώνυμος είπε...

Άλλος ένας από την Πάτρα δεσπότης.
Άξιος!!!!!!!
Θα παραμείνει Αμερική;
Πότε και που η χειροτονία;

Ανώνυμος είπε...

Του εύχομαι ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΚΆΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο δύσκολο έργο του ως ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο πνευματικός σας πλούτος και ο λιτός σας βίος, η ψυχική ευγένεια και η εκκλησιαστική σας εμπειρία, αποτελούν τα εχέγγυα απόλυτης επιτυχίας στην επισκοπική σας διακονία
Πέτρος Ν.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος της επιλογής και της εκλογής.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους. Τιμήθηκε με την εις επίσκοπο προαγωγή του και η ενορία μας. Στην αγία Τριάδα πρόσφερε πολλά ο π. Ιερόθεος. Να τον χαιρόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Αξιος ο Γεροντας...!!!

Ανώνυμος είπε...

Γνήσιο τέκνο του Νικοδήμου Βαλληνδρά και του Βασιλείου Γοντικάκη.
ΑΞΙΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Άξιος........ Η Αγία Τριάδα Πατρών επιτέλους έβαλε τα γιορτινά της.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω θα αφήσει εποχή ως επισκοπος. Το έχει μέσα του.... Θα είναι ίδιος Βαλλινδρας. Όπως και ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ. Παιδιά άξια του Μεγάλου Νικοδημου..... ΑΞΙΟΣ π Γεωργιος

Ανώνυμος είπε...

Δόξα τω Θεώ. Επιβραβεύτηκε για τους κόπους του υπέρ της Εκκλησία. Πρόσφερε πολλά στην μητρόπολη Πατρών, στην ενορία του, στην παιδεία, στην Αθωνιάδα, στην Αμερική. ΆΞΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεσπότη μου είσαι άξιος. Την χειροτονία σου να την κάνεις στην Πάτρα. Θέλουμε να βροντοφωνάξουμε το άξιος να ακουσθεί στην Αθήνα πρώτα και μετά στην Πόλη.
Πέτρος Κ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Τάσο,
Θα ήθελα και από το μπλόγκ σου να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στον Θεοφιλέστατο εψηφισμένο Επίσκοπο Ευκαρπίας κ.Ιερόθεο Ζαχαρή. Και να του ευχηθώ εύκαρπο διακονία στο έργο εφ' ώ ετάχθη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο, ο οποίος γνωρίζει να επιλέγει συνεργάτες και να τους αμείβει ανάλογα με την προσφορά τους στη Μητέρα Εκκλησία.

Ευχαριστώ,
Παναγιώτης Μαρτίνης.

Ανώνυμος είπε...

Καλορίζικος.
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Ανώνυμος είπε...

Αξιος ο νεος Επισκοπος να τον χαιρωμαστε οσοι τον αγαπουμε...!!!
Ν.Γ.

Κωνσταντινοπολίτης είπε...

Αγαπητέ μου Αναστάσιε,
Μέσω του συναδέλφου κ. Π. Θούα και της Ανακοίνωσης που διάβασα στο Ιστολόγιό σου, πληροφορήθηκα και χάρηκα πολύ για την προαγωγή του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Ευκαρπ(ε)ίας κ. Ιεροθέου Ζαχαρή. Τού εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσει και με τη νέα του επισκοπική διακονία να προσφέρει την αγάπη του προς την Πρωτόθρονη Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, όπως έκανε μέχρι σήμερα. Πιστεύω ότι την Κυριακή της Ορθοδοξίας θα γίνει και η χειροτονία του από τον Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας. Χρήστος Κ. Τσούβαλης

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ π. ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η των Πατρέων πόλις αγάλλεται επί τη εκλογή του Θεοφιλεστάτου Αρχιμανδρίτου Ιεροθέου Ζαχαρή, εις ΕΠΙΣΚΟΠΟΝ Ευκαρπίας. Η δράσις του και η προσφορά του, εις την Μητρόπολιν Πατρών υπό της σπουδαίας θέσεως του Πρωτοσύγκελου, υπήρξε τεραστία. Επί των ημερών του δημιουργήθηκαν πολλοί νέοι θεσμοί, οι οποίοι ως σήμερον υπάρχουν.
Όλοι εν ενί στόματι λέγομεν το ΑΞΙΟΣ!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

Η χαρα για την επάξια εκλογή του π. Ιεροθέου είναι βάβαια για την Πάτρα, αλλά και την γενέτηρά του το Θέρμο Αιτωλίας, όπου εδώ γεννήθηκε και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού επέρασε, εδώ η πατρική του οικία και οι τάφοι των γονέων του. Μέχρι τώρα τον απολαμβάναμε ως αρχιμανδρίτη, τώρα με πολύ σεβασμό θαν τον απολαμβάνουμε Επίσκοπον ευλογούντα και αγιάζοντα ημάς. Η χειροτονία του θα γίνει στο Φανάρι την Κυριακή της Ορθοδοξίας. ΑΞΙΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία η μνήμη της.

Ανώνυμος είπε...

Όπως όλοι οι Πατρινοί, εύχομαι στον συμπατριώτη μας Θεοφιλέστατο εψηφισμένο επίσκοπο Ευκαρπίας κ.κ. Ιερόθεο μακροημέρευση και κάθε επιτυχία με τη βοήθεια του Θεού και τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο ποιμαντικό έργο που θα αναλάβει. Το στιγμιαίο συναίσθημα της λύπης που αποχαιρετάμε από την Πάτρα έναν άξιο κληρικό που τόσα πολλά είχε προσφέρει στην πόλη μας, υπερκεράζει η μεγαλύτερη χαρά και η υπερηφάνειά μας που ο π. Ιερόθεος αναλαμβάνει Θεία Χάριτι μια ακόμη μεγαλύτερη αποστολή στην πνευματική επικράτεια του Οικουμενικού Θρόνου.
Άξιος!
Άγγελος Μιχαηλίδης

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΣ! π. Ιερόθεε, σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τη συνολική προσφορά σας ως ιερέα και πρωτοσύγκελου. Εύχομαι ο λόγος και το έργο σας να αποτελέσει οδηγό στις ζωές των πιστών που αναπαύονται στην Μονή Χρυσοβαλάντους. Οι ευχές και οι προσευχές μας θα σας συνοδεύουν στην επιτυχία της αποστολής σας.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Ιερόθεος είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων με πλατιά κουλτούρα και αυστηρή προσήλωση στην ιδέα του καθήκοντος, διακρίνεται για την απλότητα, σεμνότητα και την ευγένεια του χαρακτήρα του, την αφοσίωση του προς την Μητέρα Εκκλησία και την αγάπη του στον συνάνθρωπο. Θα είναι πετυχημένος ως Επίσκοπος.

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι να διακονήσει ως επίσκοπος την Εκκλησία με τον ίδιο ζήλο όπως μέχρι σήμερα στις θέσεις που υπηρέτησε. Άξιος!

Ανώνυμος είπε...

Μετά τον Ατλάντας Αλέξιο και Ευκαρπίας Ιερόθεος από την Πάτρα στην Αμερική. Να ζήσουν σαν τα ψηλά βουνά.

Ανώνυμος είπε...

Άργησε η Εκκλησία να τιμήσει τον καλό εργάτη της τον σεβαστό μας π. Ιερόθεο. Εδώ στην Αστόρια η διαφορά και μόνο στις ιερές ακολουθίες είναι τεράστια. Προσπαθεί να κρατά το τυπικό της Εκκλησίας και μάλιστα πολλές φορές το αγιορείτικο. Είναι η Αγία Ειρήνη μια όαση ορθοδοξίας. Άξιος!!!! τον αναμένουμε με ανοικτές αγκάλες.
Peter Nikolaou

Ανώνυμος είπε...

Να χαρεί την αρχιεροσύνη του και να διακονήσει με αγάπη το πλήρωμα που θα του εμπιστευθεί ο Πατριάρχης. Είναι εκλεκτός άνθρωπος ο πατέρας Ιερόθεος με αγάπη για τον συνάνθρωπο και κατανόηση. Του άξιζε αυτή η προαγωγή.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος!
Είσαι στην καρδία μας πάντα π. Ιερόθεε πολλά πρόσφερες στην εκκλησία. Διάβασα τα όσα έγραψε η Πελοπόννησος για σένα. Συγχαρητήρια διότι τα έδωσες όλα στην Εκκλησία χωρίς ποτέ να ζητήσεις ανταμοιβή. Να που τώρα σε αντάμειψε όχι η Ελλαδική Εκκλησία αλλά αυτή του Οικουμενικού θρόνου. Βλέπεις στην Ελλάδα δεν υπάρχουν θέσεις για τους άξιους (δες Αναστάσιο Αλβανίας, Δημήτριο Αμερικής, Σωτήριο από Κορέας Πισιδίας κλπ)

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να μην κτύπησαν οι καμπάνες για την εκλογή σας π. Ιερόθεε στην Πάτρα. Κτύπησαν όμως οι καρδιές μας από χαρά. Οι προσευχές μας και η αγάπη μας θα είναι πάντα κοντά σας.
Ενορίτης Αγίας Τριάδας Πάτρας

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΣ!
Η πληροφορία αυτή με χαροποίησε.
Καλός κληρικός, αυτό τα λέει όλα.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

βασιλειος να ζησεις να εισαι παναξιος

βασιλειος είπε...

βασιλειος να εισαι αξιος

Unknown είπε...

Άξιος!!!!!!