Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΜΑΚΡΙΝΑΣ ΜΟΝΑΧΗΣ - Αλέξανδρος Κολλιόπουλος


ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΜΑΚΡΙΝΑΣ ΜΟΝΑΧΗΣ

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γηροκομείου π. Συμεών Χατζή, του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Πατρών π. Αρτεμίου Αργυρόπουλου, του προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Ευαγγελιστρίας π. Αμβροσίου Γουρβέλου και άλλων Ιερέων, τελέσθηκε από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Ελεούσης (Πιτίτσα), η Εξόδιος Ακολουθία της Προηγούμενης Μακρίνας Μοναχής.
Παρευρέθησαν αντιπροσωπείες Μοναστικών Αδελφοτήτων απ΄ όλες τις Ιερές Μονές της Ι.Μ. Πατρών, και αρκετές άλλων Μητροπόλεων, ενώ, παρέστη πλήθος φιλομόναχων πιστών. Στο Ιερό Αναλόγιο ηγείτο η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγ. Νικολάου Μπάλα, Γερόντισσα Μαριάμ.



  
 Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του εξήρε την προσωπικότητα της εκλιπούσης – που όπως είπε – από 16 χρονών παιδούλα αφιερώθηκε στον Θεό, και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Φραγκοπηδήματος Ηλείας. Σε ηλικία 54 ετών, περίπου, ήλθε με δύο δόκιμες μοναχές και εγκαταστάθηκε στην Ιερά Μονή Ελεούσης, προσφέροντας τεράστιο πνευματικό έργο στο Μοναστήρι και γενικώτερα στον αμπελώνα του Κυρίου.

Λόγους αγαθούς απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος και στη νυν Γερόντισσα Μακαρία – αλλά και στα λοιπά μέλη της Αδελφότητος - για την αγόγγυστη συμπαράσταση στην δοκιμασία των τελευταίων ετών της μακαριστής Γερόντισσας, αλλά και για την προσφορά των στην τοπική Εκκλησία.
Η ταφή της εκλιπούσης έγινε στον αύλειο χώρο της Μονής.
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήταν ένα κεφάλαιο για την πνευματικότητα της περιοχής των Πατρών η γερόντισσα Μακρίνα. Ο Θεός να αναπαύσει την αγαθή ψυχή της και να στερεώνει την αδελφότητα της μονής.

Ανώνυμος είπε...

Η αείμνηστη Γερόντισσα Μακρίνα, υπήρξε άνθρωπος του Θεού, γεννημένη μοναχή και προορισμένη από τον Άγιο Θεό γι΄αυτό το υψηλό έργο, υπήρξε ακόμη άνθρωπος μεγάλης αρετής, που καλλιεργούσε την ψυχή της διαρκώς, ενώ ήταν το στήριγμα και η βακτηρία τόσο των νέων μοναχών, όσο και των πολυπληθών προσκυνητών της Ιεράς Μονής, που έτρεχαν κοντά της προ της ασθενείας της για να βρουν λίγη πνευματική δροσιά και ανάπαυση και να ωφεληθούν από την δύναμη και την φλόγα της βαθιάς πίστεως της και από την μοναδική γλυκύτητα του χαρακτήρα της.
Ευγενία

Ανώνυμος είπε...

να εχουμε ολοι την ευχη της

Ανώνυμος είπε...

Είθε ο Αρχηγός της ζωής και του θανάτου να αναπαύει την ψυχή της « εν χώρα ζώντων», να παρηγοράει την Αδελφότητα και να δυναμώνει την αντάξια αντικατάστριά της Γερόντισσα Μακαρία, ώστε το Μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας να συνεχίζει απρόσκοπτα την φωτεινή του πορεία.
Ε.Α.Θ.

Υ.Γ. Ευχαριστώ κ. Αναστάσιε για την χθεσινή αναγγελλία του θανάτου και την σημερινή ανταπόκριση του κ. Κολλιόπουλου για το ρεπορτάζ.
Τελικά είσθε ο μόνος κ. Αναστάσιε που μας ενημερώνεις έγκαιρα για τα εκκλησιαστικά γεγονότα της Πάτρας.

Ανώνυμος είπε...


Η μακαριστή Γερόντισσα όλα τα χρόνια που ήταν ηγουμένη στο μοναστήρι πέτυχε όχι μόνο να το ανασυγκροτήσει εκ βάθρων αλλά και να το καταστήσει πνευματικό κέντρο με πλούσιο κοινωνικό έργο.
Αιωνία της η μνήμη.