Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου Αμφιθέατρο Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Με κεντρικό μήνυμα «Γίνε ή αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» εορτάστηκε φέτος για 14η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους.  
 Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες. Έκτοτε διοργανώνεται σε ετήσια βάση και χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.
Την ευθύνη οργάνωσης του εορτασμού στη χώρα μας είχε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας που πραγματοποίησε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, κεντρική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην οποία συμμετείχαν αρχές, εμπλεκόμενοι φορείς, εκπαιδευτικοί και πολλοί μαθητές. Παράλληλα, με δραστηριότητες και με σχετικό υλικό που είχε διατεθεί από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, μαθητές από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και από ολόκληρη την επικράτεια συμμετείχαν στον εορτασμό από τα σχολεία τους στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για ένα, όχι μόνο ασφαλές αλλά και ποιοτικό διαδίκτυο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: