Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Κυθήρων


 Μέσα σε κλίμα πνευματικής αγαλλιάσεως και ουράνιας ευφροσύνης τελέσθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 η εις διάκονον χειροτονία του ευσεβεστάτου Θεολόγου και Πρωτοψάλτου κ. Παύλου Καλλίκα, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Καραβά υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και με τη συμμετοχή μεγάλου μέρους του Ιερού Κλήρου της νήσου, του Δημάρχου και των Αρχών και πλήθους πιστών.
Ο νέος διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως έχει καταγωγή από τον Καραβά των Κυθήρων, είναι πολύτεκνος και θα διακονήσει με θέρμη το Ιερό Θυσιαστήριο, διαμένει δε μόνιμα στα Κύθηρα από το 2015 και κατά τα τελευταία 2 έτη διηκόνησε ως Πρωτοψάλτης στην ενορία Παναγίας Ιλαριωτίσσης Ποταμού, επικουρώντας τον ευλαβή Ιερέα του χωρίου π. Πέτρο Μαριάτο, ιατρό.Ο Σεβασμιώτατος απηύθηνε λόγους νουθεσίας στο νέο κληρικό δίνοντας έμφαση στις παραινετικές επιστολές του Αποστόλου Παύλου προς τον Τιμόθεο και τον Τίτο, χαρακτηρίζοντας την ημέρα αυτή ως μια από τις συγκινητικότερες της έως τώρα αρχιερατικής του διακονίας, αφού προ 10 ετών ο Σεβασμιώτατος είχε τελέσει το μυστήριο του Γάμου του χειροτονηθέντος κληρικού, στην πόλη των Πατρών, ευχόμενος τότε ενδομύχως να τον αναδείξει η Χάρις του Θεού σε ιερέα του Υψίστου.

Η Ιερά Μητρόπολις Κυθήρων και Αντικυθήρων, η μικροτέρα της Ελλάδος, αλλά τόσο ιστορική που μαρτυρείται από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, έτυχε ιδιαιτέρας ευλογίας κατά καιρούς τόσο για την ευσέβεια των ποιμεναρχών της (Μάξιμος Μαργούνιος, Ευθύμιος Καββαθάς, Δωρόθεος Κοτταράς - μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Αθηνών - Μελέτιος Γαλανόπουλος κ.λπ.) αλλά και για την θεοσέβεια των Ιερέων της, που μπορεί να είναι ολίγοι, είναι όμως "εκλεκτοί" κατά την Ευαγγελική ρήση και ποιμαίνουν τον πιστό κυθηραϊκό λαό με ευπρέπεια και βαθειά πίστη, οδηγώντας τον εις νομάς σωτηρίους σε καιρούς δυσχείμερους.
Ας είναι στερεωμένος ο νέος Άγιος Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων και Αντικυθήρων.
 Πηγή: Ρομφαία

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να είνια γερός και να ορθοτομεί πάντα το λόγο του Κυρίου μας.
Πως και "ανέβασες" χειροτονία απο Κύθηρα;

Αναστάσιος είπε...

Προς: 12 Φεβρουαρίου 2017 - 11:10 μ.μ.

Ο π. Παύλος είναι νυμφευμένος με την εκ Πατρών Ελένη Φιλιππάτου η οποία επί σειρά ετών υπήρξε συνεργάτης του χριστιανικού έργου των Πατρών. Τον ίδιο τον γνώρισα όταν ήλθε στην Πάτρα για να διακονήσει το έργο των Κατασκηνώσεων. Σχετικά έγραψα σε σχόλιο http://anastasiosk.blogspot.com.cy/2017/02/blog-post_90.html
Από την Κύπρο που ευρίσκομαι αυτή την περίοδο αναφωνώ το
ΑΞΙΟΣ.