Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Εκοιμήθη εν Κυρίω η Οσιωτάτη Προηγουμένη της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Παναγίας Ελεούσης Πατρών Μακρίνα Μοναχή.


  Εκοιμήθη εν Κυρίω η Οσιωτάτη Προηγουμένη 
της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Παναγίας Ελεούσης Πατρών 
Μακρίνα Μοναχή.

Η Εξόδιος ακολουθία της μακαριστής Γερόντισσας θα τελεσθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, το Σαββάτο 18 Φεβρουαρίου 4. μ.μ. 


Η Προηγουμένη Γερόντισσα Μακρίνα ήταν άνθρωπος εγνωσμένης ταπεινώσεως, και διέθετε μεγάλη και απροσμέτρητη αγάπη. Αγωνιζόταν στο άθλημα της προσευχής και μετέδιδε στους συνομιλητές της πλούτο θεοσόφων συμβουλών και θεία παρηγορία.
Υπήρξε η ψυχή της ίδρυσης της μοναστικής αδελφότητας, και της κτιριακής αναγέννησης της Μονής, με την καθοδήγησή της ανάδειξε το μέχρι πριν εγκαταλειμμένο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας μας.

Είθε ο Κύριός μας να της χαρίζει ανάπαυση, ώστε και από τους Ουρανούς να συνεχίσει να βοηθά Μητρικώς, εν αγάπη την αδελφότητα της Μονής, και τους πιστούς που ξεκουράζονται  πνευματικά σε αυτή.
 Ας έχουμε την αγία ευχή και την προσευχή της.
Ταπεινά την ασπάζομαι νοερα από την Κύπρο όπου ευρίσκομαι.

Αναστάσιος Κωστόπουλος

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΗ ΚΥΠΡΟ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΕΝΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑ ΚΑΘΟΛΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Αναπαύθηκε από τον κόπο της ασθένειας των τελευταίων ετών.
Την ευχή της. Αιωνία η μνήμη της. .

Ανώνυμος είπε...

Καλή ψυχούλα η γερόντισσα πάντα με χαμόγελο και τα καλά της λόγια. Αυτή είναι τώρα στον παράδεισο αλλοίμονο σε μας.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 18 Φεβρουαρίου 2017 - 11:33 π.μ.

Κάθισα επί 26 χρόνια στην Πάτρα όπου και εργαζόμουν με ευσυνειδησία. Ως επιβράβευση μου πρόσφεραν την απόλυση. Τα πράγματα δυσκόλεψαν και τώρα καταφεύγω στην Κύπρο την οποία και ευχαριστώ διότι με περιβάλει με αγάπη. Και αυτό τον χρόνο θα πηγαινοέρχομαι.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου κ. Τάσο ευτυχώς που μπήκα και το είδα. Μας ενημερώνεις πάντα. Καλά που υπάρχεις και εσύ.
Αιωνία της η μνήμη. Τρέχω να ανεβώ στο μοναστήρι.
Κατερίνα

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη η προσφορά της Μακρίνας και στο μοναστήρι αλλά και στην κοινωνία των Πατρών και πέραν αυτής. Κουράστηκε στην ασθένεια αλλά την ξεκούρασαν οι μοναχές της με την αγάπη τους και την φροντίδα στο πρόσωπό της. Ας έχουν την αγία της ευχούλα.

Ανώνυμος είπε...

Αγια ψυχη...την ευχη της..

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία η μνήμη της γερόντισσας Μακρίνας πού για τόσα χρόνια παρέμενε αμίλητη και κλινήρης εξυπηρετούμενη στο ακέραιο από τις πρώην μοναχές της. Υπήρξε δυναμική και Ορθοδοξότατη αγωνιστική ηγουμένη, τηρούσα απερεγκλήτως την Ορθόδοξη πίστη παρ΄όλους τους πειρασμούς πού παλαιότερα επέρασε…Κατά δεύτερο λόγο τώρα…
Αναστάσιε, δεν σου κρύβω ότι μού θυμίζεις λίγο και τον Γιάννη Αγιάννη των Αθλίων του Ουγκώ πού για ένα καρβέλι ψωμί τον στρώσανε στο κυνήγι από «χωρίον είς χωρίον…» μέχρι τον θάνατό του. Τώρα μ΄εσένα δεν ξέρω ποιός Ιαβέρης σε κυνηγάει και γιατί ( καρβέλι σίγουρα δεν έκλεψες, ή έκλεψες και δεν μας το λές; Τουλάχιστον θα τόχεις εξομολογηθεί πιστεύω…). Αλλά νόμιζα ότι σαν Διευθυντής στην Αγία Σκέπη θα παρέμενες εκεί και δεν θα έπαιρνες τα μάτια σου για την Κύπρο…Καλή Σαρακοστή και καλή Υπομονή ( πάλι )

Αττικός
( φίλος σου παντοτινός )

Ανώνυμος είπε...

Καλό Παράδεισο Γερόντισσα!

Ανώνυμος είπε...

Παρόλη την ασθένεια της ήταν η παρουσία της για τις μοναχές μια παρηγοριά. Αιωνία της η μνήμη.

Ανώνυμος είπε...

Πήγε κοντά σε Αυτόν που έδωσε όλη της την ζωή. Αγία γυναίκαι. Προικισμένη με χαρίσματα τα οποία απέκτησε με πνευματικά καθημερινά γυμνάσματα. Την ευχή της να έχουν οι μοναχές του μοναστηριού της. Καλή δύναμη στην διάδοχό της Μακαρία.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 18 Φεβρουαρίου 2017 - 1:42 μ.μ

Αγαπητέ μου Αττικέ (φίλε μου παντοτινέ) σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Πρώτα, θα ήθελα να σου πω ότι δεν γνωρίζω ποιος είσαι. Σε βλέπω που συχνά υπογράφεις ως «Αττικός» μα δεν πάει το μυαλό μου. Αν θες ας μου το πεις ιδιωτικά….
Στην Αγία Σκέπη έχω επανακάμψει ως Διευθυντής, πάντα άμισθος όπως και πρώτα, η θέση είναι με ευθύνες τιμητική και περιορισμένη ως προς τις αρμοδιότητες με βάση τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας, όπως και της υποδιευθύντριας. Προσπαθώ τον λίγο καιρό που απουσιάζω να επικοινωνώ και να λέω την άποψή μου.
Να είσαι καλά….
Εύχομαι «υγεία, χαρά …»

Ανώνυμος είπε...

Ήταν Γερόντισσα με μητρική αγάπη. Γνώριζε να κυβερνά τις καρδιές των ανθρώπων και να τις γεμίζει αγαλλίαση Χριστού.

Ανώνυμος είπε...

Όταν φεύγεις πάντα κάποιος πεθαίνει... Γρουσουζιά...

Ανώνυμος είπε...

Όσοι γευθήκαμε από τους καρπούς της αγάπης της, προσευχόμαστε στον Κύριο να αναπαύει την ευλογημένη ψυχή της.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τον βλέπω 8.20 να είναι γρουσούζης. Αλλά θα σου έλεγα να προσέχεις μήπως γράψει από τα ξένα και για σένα… εμένα δεν με γνωρίζει οπότε δεν φοβάμαι να αφήσω γεια!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΜΑΣ!! ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!