Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΒΛΑΣΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη  το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στην Κάτω Βλασία, όπου και ετέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου Επισκόπου Σεβαστείας.


Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο βίο του εορταζομένου Αγίου και προέτρεψε τους πιστούς να τον μιμηθούν στην πίστη, την υπομονή και την αγάπη του προς τον Σωτήρα Χριστό.

Επίσης στην Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς, ο οποίος και απήγγειλε το Σύμβολο της Πίστεως.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα του πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Βλασίας και ευχήθηκε στην πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου έτη πολλά και ευλογημένα.
Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Καρναβά ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την  παρουσία του στο χωριό και του ευχήθηκε καλή χρονιά και ευλογημένη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: