Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ Μια παράσταση του 19ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών


ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ
Μια παράσταση του 19ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών

στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Πατρών
Κανάρη 58

29 Μαρτίου 2017  ώρα 7.00 μ.μ.

«Ας πούμε πως γεννήθηκες τη μέρα που η Πόλη έπεσε. Εκείνη την αποφράδα Τρίτη, στις 29 Μαΐου 1453. Πόσο πρέπει να περιμένεις για να γνωρίσεις τη λευτεριά; Ξέρω θα μου πεις γρήγορα την απάντηση. Τετρακόσια χρόνια. Ξέρεις όμως πόσο είναι τετρακόσια χρόνια; Να σου πως εγώ. Όχι, δεν ξέρεις! Νομίζει πως επειδή το μαθες να το μετράς και να το γράφεις στο σχολειό ξέρεις πόσο είναι τετρακόσια χρόνια;  Το μέτρησες πάνω στο μπόι της ζωής σου να δεις πόσο σε ξεπερνά; Όχι!   Ούτε εγώ ξέρω!»

Συνεχίζοντας τον κύκλο των θεματικών παραστάσεων με θέμα την εθνική επέτειο της 25 ης  Μαρτίου το 19 ο  Δημοτικό Σχολείο Πατρών, μετά τους «Πολιορκημένους» αφιερωμένους στην Έξοδο του Μεσολογγίου και το «Πατρέων έγερσις», αφιερωμένο στην τοπική ιστορία της εξεγέρσεως αφιερώνει την φετινή του παράσταση σε ένα απαράκλητο θέμα. 

Όχι στην ελευθερία αλλά στη σκλαβιά. 

Όχι στην επανάσταση αλλά στην ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ. 

Προσπαθεί να ανιχνεύσει ποιες ήταν εκείνες οι δυνάμεις που κράτησαν το έθνος μας όρθιο και ζωντανό στο ασύλληπτο αυτό για τη διάρκεια του ανθρώπινου βίου διάστημα. Και να
διδάξει πως οι ζωογόνες δυνάμεις του Ελληνισμού μπορούν και σήμερα να δώσουν τη λύση.

Η παράσταση θα δοθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Εστίας Πατρών Κανάρη 58, όπισθεν Κινηματογράφου Πάνθεον την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 και ώρα 7.00 το απόγευμα. 

Είσοδος ελεύθερη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι παραστάσεις με την υπογραφή του Διευθυντού του Σχολείου κ. Γιώργου Μαρκάκη είναι εγγύηση. Θα είμαι εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζουμε να αναρτηθεί και σχετικό βίντεο γι' αυτούς που είναι μακριά όπως και πέρυσι με το "Πατρέων έγερσις" αν θυμάμαι καλά!!!
Ευχαριστούμε και καλή επιτυχία.