Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΑΤΡΩΝ Πρόσκληση - Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου 1821

Η  Χριστιανική Στέγη Πατρών, με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821, διοργανώνει εκδήλωση,  ανήμερα της Εθνικής Επετείου το Σάββατο 25η  Μαρτίου 2017 και ώρα 6.30 μ.μ. με κύριο ομιλητή τον γνωστό Συγγραφέα κ. Κωνσταντίνο Χολέβα, Πολιτικό Επιστήμονα,   ο όποιος θα αναπτύξει  το επίκαιρο Θέμα:
«Πως θα μιλήσουμε στους νέους για την Ελληνική ιστορία και για το 1821»
Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα ομιλιών της Χριστιανικής Στέγης Πατρών, Παντανάσσης 61.

Ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1957.  Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει την αγγλική, γαλλική και ιταλική γλώσσα.
Από το 2002 είναι στέλεχος της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και Αρχισυντάκτης του περιοδικού ΕΚΚΛΗΣΙΑ, επισήμου Δελτίου της Εκκλησίας της Ελλάδος κατόπιν προτάσεως του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου. Επί 25 χρόνια έχει αρθρογραφήσει και έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο επί θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής, Ιστορίας, Ελληνορθόδοξης Παράδοσης, Γλώσσας και Παιδείας. Υπήρξε τακτικός αρθρογράφος στα περιοδικά ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ, στις εφημερίδες ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΣΗΜΕΡΙΝΗ της Κύπρου και σε πληθώρα Ορθοδόξων Χριστιανικών εντύπων. Σήμερα αρθρογραφεί στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στο περιοδικό ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, στο ηλεκτρονικό περιοδικό ΑΝΤΙΒΑΡΟ και σε άλλα έντυπα που ασχολούνται με τα εθνικά μας θέματα και την Ορθόδοξη Παράδοσή μας. Έχει διδάξει θέματα Ιστορίας και Εξωτερικής Πολιτικής στη Σχολή Εθνικής Αμύνης. Έχει συγγράψει βιβλία και μελέτες που αναφέρονται στα εθνικά μας θέματα και την ελληνορθόδοξη ταυτότητα του λαού μας. Τα κυριώτερα βιβλία του είναι τα εξής:
·        ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 1994 (Βραβείο Ελληνικής Εταιρίας Χριστιανικών Γραμμάτων).
·        ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΝΟΡΑΣΙΣ, Α΄ έκδοση 1997, Β΄ έκδοση 1998.
·        ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ, 2002 (Βραβείο Δοκιμίου εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα).
·        Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ, 2007.
·        ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, 2010.

·        Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΡΟΤΑΣΗ (Για την Κρίση, την Παιδεία, τα Εθνικά Θέματα), Αθήνα 2015

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Χολέβας έχει πάντα κάτι καλό να πει. Η Στέγη πάντα έχει επιμελημένες εκδηλώσεις.