Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Τουρκοκρατία - Θεατρική παράσταση του 19ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών


 Αγαπητοί
σας περιμένουμε σήμερα στην παράσταση του σχολείου μας αφιερωμένη στην περίοδο της Τουρκοκρατίας στη Χριστιανική Εστία, Κανάρη 58 πίσω από το Πάνθεον, πάνω από την Διακίδειο Σχολή Λαού στις 7.00 το απόγευμα


 «Ας πούμε πως γεννήθηκες τη μέρα που η Πόλη έπεσε. Εκείνη την αποφράδα Τρίτη, στις 29 Μαΐου 1453. Πόσο πρέπει να περιμένεις για να γνωρίσεις τη λευτεριά; Ξέρω θα μου πεις γρήγορα την απάντηση. Τετρακόσια χρόνια. Ξέρεις όμως πόσο είναι τετρακόσια χρόνια; Να σου πως εγώ. Όχι, δεν ξέρεις! Νομίζει πως επειδή το μαθες να το μετράς και να το γράφεις στο σχολειό ξέρεις πόσο είναι τετρακόσια χρόνια;  Το μέτρησες πάνω στο μπόι της ζωής σου να δεις πόσο σε ξεπερνά; Όχι!   Ούτε εγώ ξέρω!»

Συνεχίζοντας τον κύκλο των θεματικών παραστάσεων με θέμα την εθνική επέτειο της 25 ης  Μαρτίου το 19 ο  Δημοτικό Σχολείο Πατρών, μετά τους «Πολιορκημένους» αφιερωμένους στην Έξοδο του Μεσολογγίου και το «Πατρέων έγερσις», αφιερωμένο στην τοπική ιστορία της εξεγέρσεως αφιερώνει την φετινή του παράσταση σε ένα απαράκλητο θέμα.

Όχι στην ελευθερία αλλά στη σκλαβιά.

Όχι στην επανάσταση αλλά στην ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ.

Προσπαθεί να ανιχνεύσει ποιες ήταν εκείνες οι δυνάμεις που κράτησαν το έθνος μας όρθιο και ζωντανό στο ασύλληπτο αυτό για τη διάρκεια του ανθρώπινου βίου διάστημα. Και να
διδάξει πως οι ζωογόνες δυνάμεις του Ελληνισμού μπορούν και σήμερα να δώσουν τη λύση.

Η παράσταση θα δοθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Εστίας Πατρών Κανάρη 58, όπισθεν Κινηματογράφου Πάνθεον την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 και ώρα 7.00 το απόγευμα.

Είσοδος ελεύθερη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα επιθυμούσα κ. Μαρκάκη να ήμουν στην Πάτρα όπως τότε που με τον κ. Νίκο μας καθοδηγούσατε στις Θεατρικές παραστάσεις που έχουν μια θέση στην καρδιά μου. Αχ και γυρνούσαν εκείνα τα φοιτητικά χρόνια που πήρα μαθήματα πολλά από σας για μια αξιοπρεπή εμφάνιση στην Εστία. Καλή επιτυχία σας εύχομαι.
Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Θα είμαι εκεί για να χειροκροτήσω τα παιδιά και όσους κοπίασαν.