Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Εκδήλωση αφιερωμένη στις Βιβλιοθήκες της Ηλείας

Η Ενορία Αγ. Νικολάου Λαμπετίου Πύργου και η διαδικτυακή Ομάδα «Φίλοι της Δημόσιας Ηλειακής Βιβλιοθήκης»  διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Βιβλιοθήκες της Ηλείας – Το βιβλίο στον 21ο αιώνα».  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό κέντρο – Λαογραφικό Μουσείο Λαμπετίου (στην είσοδο του χωριού).
Στόχος του αφιερώματος αυτού είναι να φέρει την τοπική κοινωνία σε επαφή με την Ιστορία και την Κοινωνική σημασία σπουδαίων Βιβλιοθηκών της Ηλείας, όπως είναι η Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας, η Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου και η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδος. Παράλληλα θα γίνει αναφορά στην διαχρονική αξία του βιβλίου, που και στον 21οαιώνα παρά την επέλαση της Τεχνολογίας, διατηρεί την αίγλη και την επιρροή του στον κόσμο μας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Κωνσταντίνα Νικολακοπούλου, Ιστορικός - Αρχαιολόγος με θέμα: «Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου και η ιστορία της» , ο Διονύσης Τραμπαδώρος, Οικονομολόγος - Ιστορικός με θέμα: «Ιστορικά τεκμήρια για την δημιουργία της Βιβλιοθήκης Πύργου των ετών 1927-1939», ενώ τρίτος ομιλητής θα είναι ο   Γεώργιος Κουρκούτας, Φιλόλογος του Γυμνασίου Καράτουλα με θέμα: «Η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδος και η Ιστορική Νικολοπούλειος Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας».  Θα παρουσιαστεί και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό για να περιγράψει τις Βιβλιοθήκες της Ηλείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: