Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

"Ταπειναὶ ἀπόψεις εὐτελοῦς ἱερομονάχου διὰ τὴν Ἁγίαν καὶ Μεγάλην Σύνοδον" - π. Δοσίθεος Κανέλλος


Ἱερά Μητρόπολις Ἱερισσοῦ, Ἁγίου Ὄρους καί Ἀρδαμερίου


Ἔχει ἀναρτηθεῖ  στήν στήλη τῆς Ἱστοσελίδας μας "Πνευματικό ΚΟΝΑΚΙ" βαρυσήμαντο κείμενο τοῦ παν. Ἀρχιμανδρίτου π. Δοσιθέου Κανέλλου, Ἡγουμένου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς τῆς Παναγίας Τατάρνης τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Καρπενησίου, σχετικό μέ τήν Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδο τῆς Κρήτης. Συνημμένως παραθέτουμε καί τό κείμενο τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου ἐδῶ.


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστούμε τον σεβασμιο και λογιωτατο π Δοσιθεο για την θεολογικη και πατερικη αναλυση της ιστορικης ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ελπιζω οι ελαχιστοι,που διαφωνουν να προβληματιστουν και να προσπαθησωμε να αγωνιζομεθα δια την ενοτητα της πιστεως μας

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Όχι λίαν, αλλά εκπληκτικά εμπεριστατωμένο και τεκμηριωμένο γραπτό. Είμαι ευτυχής που έχω παραθέσει αποσπάσματα από ανάλογο γραπτό του για το ίδιο θέμα. Μην παραλείψει όποιος όντως αγαπά την Ορθοδοξία να το διαβάσει με πολλή υπομονή, πολλή προσοχή, και πιο πολλή προσευχή ! Ο Θεός έχει πάντα τους όντως δικούς Του !
Αθανάσιος Κοτταδάκης

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ.ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ.
ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΩ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ωραια γραμμενο κειμενο, με παραθεματα Εκκλησιαστικων και αλλων συγγραφεων, γραμμενο σε πλουσια γλωσσα, ελκυστικο για τον αναγνωστη, που δικαιολογει καταστασεις, στρογγυλευει γωνιες, εξομαλυνει τραχειες αποψεις, ωραιοποιει πραξεις και ενεργειες, αρκει να προερχωνται απο την περιοχη του Βοσπορου.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 9 Μαρτίου 2017 - 4:09 μ.μ.

Προσπαθήστε κάνοντας κλικ στα έντονα γράμματα, ο σύνδεσμος λειτουργεί κανονικά.

Ανώνυμος είπε...

Να ζήσεις ως τα ψηλά βουνά της Ευρυτανίας άγιε Ηγούμενε για να διασαλπίζεις την πραγματικότητα και να διδάσκεις το ορθό δόγμα της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Καθαρές απόψεις και σκέψεις από κληρικό που έχει αφιερώσει την ζωή του στον Χριστό δια του μοναχισμού. Μιλάει όχι μόνο με γνώσεις αλλά και με εμπορεία και πάνω από όλα με ποιμαντική ευθύνη έναντι της Αγίας Εκκλησίας και του πληρώματος της.