Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Πατριάρχη Ειρηναίο!

Πηγή: Romfea.gr
Τον έκπτωτο Πατριάρχη Ειρηναίο επισκέφθηκε για πρώτη φορά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος έφτασε στα Ιεροσολύμα για τα εγκαίνια του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ζήτησε να επισκεφθεί τον κ. Ειρηναίο στο διαμέρισμά του, και κατά την είσοδο αντάλλαξαν ασπασμό αγάπης και καταλλαγής.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο κ. Ειρηναίος, είχαν μια αδελφική και εγκάρδια συζήτηση για όλα τα θέματα.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι η επίσκεψη αυτή του Πρώτου της Ορθοδοξίας μια αφορμή για επίλυση του θέματος.

Ανώνυμος είπε...

Διαβιβάζοντας την είδηση και βλέποντας την φωτογραφεία ο Οικουμενικός ανέβηκε αρκετά μέσα μου. Να ευχηθώ να κάνει κάτι ώστε ο άνθρωπος αυτός ο πρώην Ιεροσολύμων να μην αποκατασταθεί μετά θάνατο ως συνήθως αλλά εν ζωή. Αμήν.

Ανώνυμος είπε...

Εκανε πολύ καλά ο κ. Βαρθολομαίος και επεσκέφθη τον κ. Ειρηναίο, διότι το 2005, η Σύνοδος που απεμάκρυνε τον κ. Ειρηναίο απο τον Πατριαρχικό θρόνο των Ιεροσολύμων και κήρυξε τον Θρόνο σε χηρεία, συνεκλήθη απο τον κ. Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη.
Τότε μάλιστα, ο κ. Βαρθολομαίος είχε καλέσει δημοσίως τον κ. Ειρηναίο να παραιτηθή "ειρηναίω τω τρόπω", όπως είχε πεί χαρακτηριστικά, και επειδή ο κ. Ειρηναίος δεν επείθετο, ο κ. Βαρθολομαίος, μέσω συνοδικής αποφάσεως, τον απομάκρυνε και εκήρυξε τον Θρόνον σε χηρεία.
Ας ελπίσουμε ότι επήλθε συμφιλίωση μεταξύ τους, αν και ο κ. Ειρηναιος δικαιούται να έχη παράπονα από την στάση του Οικουμενικού Πατριάρχη.