Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Υποδοχής εικόνας του οσίου ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτου στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Πατρών.

Φωτογραφίες από τον την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου και της υποδοχής της ιεράς εικόνας του οσίου ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτου στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Πατρών. Πλήθος κόσμου κατέκλεισαν τον ιερό ναό. Ετελέσθη Δοξολογία και δέησης υπέρ υγείας πάντων των ευσεβών χριστιανών. Αυτή την στιγμή τελείται ιερά παράκληση στον Θαυματουργό Άγιο.
Εκ του Ι. Ναού







19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτη ειναι πληθουσα εκκλησια
Αυτη ειναι λαοθαλασσα.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε κωστοπουλε υπαρχουν και αλλες ενοριες που μπορειτε να προβαλεται....και οχι μεμονομενες.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 31 Μαρτίου 2017 - 10:10 μ.μ.

Θα το γράψω προς εμπέδωση για πολλοστή φορά. Έως σήμερα νομίζω πως όσοι ιεροί ναοί και άλλοι φορείς μου έχουν στείλει με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ανακοινώσεις και ειδήσεις τα παρουσιάζω σχεδόν όλα.
Η προσπάθειά μου είναι ερασιτεχνική. Διαθέτω από τον προσωπικό μου χρόνο για να δημοσιεύσω τις αναρτήσεις που λαμβάνω. Μην διαμαρτύρεσαι σε παρακαλώ. Αν έχεις προωθήσει κάτι στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και δεν το δημοσίευσα να το καταγγείλεις και θα απολογηθώ ζητώντας συγνώμη.
Ο ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης μου στέλνει συνεχώς ενημερώσεις τις οποίες και δημοσιεύω. Μήπως θα επιθυμούσες να μην δημοσιεύω αυτά που μου στέλνουν; Δεν νομίζω να επιθυμείς κάτι τέτοιο.

Ως κατακλείδα σου προσφέρω το ανέκδοτο το οποίο άκουσα από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο.
“Ήταν δυο γείτονες σ’ ένα χωριό.
Ο ένας απ’ αυτούς λοιπόν όλο παραπονιόταν στον Θεό επειδή ο γείτονας του είχε κατσίκα ενώ αυτός δεν είχε. Και όσο έβλεπε τον γείτονα του να χαίρεται με την κατσίκα του, τόσο και θύμωνε και ζήλευε περισσότερο.
Εμφανίζεται λοιπόν κάποια στιγμή ο Θεός και του λέει…
- Έλα Τάκη μου, πες μου τέκνο μου κι εσύ τι θέλεις. Ότι ευχή έχεις θα σου την εκπληρώσω. Θέλεις κατσίκα, θέλεις πρόβατα, θέλεις χωράφια, τι θέλεις;
Και απαντά ο Τάκης:
- Θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα μου.”

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΤΆΣΟ ΜΗ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.ΣΠΎΡΟΣ.

Ανώνυμος είπε...


Προφανώς η ένσταση του 10.10 ίσως έχει να κάνει καί με μία άλλη διάσταση πού ο αγαπητός ιστολόγος παραβλέπει. Μέ αυτές λοιπόν τίς συνεχείς προβολές τού Ναού τής Αγίας Μαρίνας ( τήν μία ο ιερέας της έκανε εκείνο, τήν άλλη έκανε το άλλο, τήν παράλλη έφτιαξε τα πλακάκια, έριξε τα τσιμέντα, έφερε την τάδε εικόνα, Πρόσκληση "τρεχάτε Χριστιανοί...") έχει δημιουργηθεί ένας ευτελισμός και μία υπερβολή. Καί οσο ο Αναστάσιος από την ευγενική του διάθεση να μη χαλάσει καρδιές ανεβάζει "τα νέα της αγίας Μαρίνας" τόσο ο ιερέας της ξαναστέλνει σωρηδόν και νεώτερα! Αποτέλεσμα: Φθάσαμε νομίζω στην υπερβολή καί από το «λίγο και καλό» μπήκαμε στην μονοπώληση της μιάς Εκκλησίας. Καλό και χρήσιμο θα ήταν να μπεί κάποιο μέτρο σ΄αυτές τις «ενημερώσεις» και μάλιστα αρκετές φορές για ασήμαντα θέματα. Άμα θέλει ο αρμόδιος ιερέας άς βγάλει αφίσες και άς τοιχοκολάει τα έργα του. Αυτή είναι η πραγματικότητα και με το συμπάθειο, για το αν κάποιος – κάποιοι πικραίνονται. Η αλήθεια δεν έχει φιλίες και πρέπει να λέγεται προς όλους και διά όλα!

Αττικός

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΕ. ΤΟΝ ΦΆΓΑΝΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΘΩΜΑ. ΑΛΛΆ ΕΝΩ ΑΥΤΟΊ ΚΆΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΆΖΟΥΝ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΤΟΥ, ΑΥΤΟΣ ΤΡΕΧΕΙ, ΕΡΓΆΖΕΤΑΙ, ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. ΕΎΓΕ ΠΑΠΑ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΣΕ ΞΈΡΩ ΑΛΛΆ ΣΕ ΠΑΩ!!!!!!!

Αναστάσιος είπε...

31 Μαρτίου 2017 - 11:31 μ.μ.

Θα μου επιτρέψεις Αττικέ να σου πω ότι πολλοί ιεροί ναοί έχουν δικές τους ιστοσελίδες για ενημέρωση και δημοσιεύουν πολλαπλές πληροφορίες επί καθημερινής βάσεως. Ο συγκεκριμένος ναός έχει διαλέξει να παρουσιάζει τα νέα του από εδώ. Το θέμα της «υπερβολής» είναι σχετικό.
Τα υπόλοιπα της κριτικής σου νομίζω ότι είναι υπερβολικά.

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά σε εκείνα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία των Αθηνών που προβάλουν συνεχώς μητροπολίτες και τις χοροστασίες τους σε διάφορες πόζες δεν βλέπω σχόλια/ τώρα σε ένα παπαδάκο που προσπαθεί κάτι να κάνει αρχίσατε την επίθεση. Μην πυροβολείτε τον πιανίστα φτάνει πιά!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Αττικό. Η Εκκλησία οφείλει να κάνει έργα προς δόξαν Θεού και όχι προς δόξαν των Διαχειριστών δηλ Κληρικών και λαικών που εγάζωνται σε αυτήν.Εδώ ακριβως ελλοχευει ο κινδυνος η Υπερπροβολή να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα δηλ. στην γελοιότητα και στον ευτελισμό της εικόνος της Εκκλήσίας και των προσώπων που την υπηρετούν.

Ανώνυμος είπε...

Οποίος κάνει κάτι το δείχνει όποιος κοιμάται λειτουργά μόνο Κυριακή με κανένα εσπερινό το σαββάτο. Στην αγία Μαρίνα υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις καλά τα έγραψε ο Αναστάσιος για την κατσίκα.

Ανώνυμος είπε...

Όπως τα παιδιά πετούν πέτρες στις καρυδιές που έχουν καρύδια, έτσι και ο διάβολος πετροβολάει αυτούς που έχουν καρπούς πνευματικούς.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΔΕΣ!!! Ο ΑΤΤΙΚΟΣ ΘΑ ΒΆΛΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΤΏΡΑ.. ΚΎΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΘΕΡΜΆ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΌΠΟ ΣΟΥ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ. ΝΑΙ ΚΎΡΙΟΙ ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΑΛΉΘΕΙΑ. ΣΕ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΕΡΓΆΖΟΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΛΛΆ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΤΡΟΒΟΛΟΥΜΕ ?????

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΈΝΤΑΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΆΠΟΨΗ ΠΟΥ ΚΑΝΩ.ΑΝ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΤΙΣ ΚΑΘΕ ΕΝΟΡΊΑΣ ΚΆΝΕΙ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΜΕ ΟΠΟΊΟ ΜΈΣΩ ΘΈΛΕΙ. ΘΈΛΩ ΝΑ ΠΩ ΚΆΤΙ ΣΤΟ ΠΑΤΕΡ ΘΩΜΆ. ΠΑΤΕΡ ΠΡΟΣΕΧΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΏΣΟΥΝ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ. ΚΑΛΛΟ ΕΚΕΊ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΤΕΊΛΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΠΆΔΕΣ ΠΟΥ ΕΊΣΤΕ ΕΚΕΊ ΚΆΝΕΤΕ ΕΡΓΩ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΊΧΕ ΑΝΑΦΈΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.ΕΒΓΕ.

Ανώνυμος είπε...

Μα τόση εμπάθεια;;;;;;
Γιατί;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ως ενορίτης θα πω στους κατηγόρους μας να έλθουν το Μεγάλο Σάββατο το πρωί για να δουν την δυναμική της ενορίας μας. Να δουν μια ενορία ενωμένη με τους καλούς κληρικούς μας. Μια ενορία που θα ξεχειλίσει από κόσμο αφού ο ναός δεν θα μας χωρέσει. Ας έλθουν να δουν.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΊΡΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΌ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑ. ΤΑ ΔΊΝΕΙ ΌΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΊΖΕΙ ΚΟΠΟ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΩΣ ΆΝΘΡΩΠΟΣ. ΤΟΝ ΖΗΛΈΥΟΥΝ. ΠΑΠΟΥΛΑΚΟ ΜΟΥ ΜΗ ΜΑΣΑΣ....ΑΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ ΔΊΠΛΑ ΜΑΣ. ΜΕ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΊΑ. Χ Μ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΌΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ: ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΕΡΩΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΣ; ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΑΣ ΟΛΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕΜΕΡΙΣΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Αναστασιε. Διαβάζοντας όλα τα μηνύματα περί της ενοριας της Αγίας Μαρίνας, σκέφτηκα να πάω σήμερα που είχαν ευχελαιο. Ομολογώ ότι επειδή μένω Αγυια δεν είχα πάει ποτέ σε αυτόν τον ναό. Ήθελα λοιπόν να σας ευχαριστήσω γιατί έστω με αυτόν τον τρόπο πήγα και ενθουσιαστικα. Κόσμος, τάξη, νέοι άνθρωποι να ψαλλουν. Τι να πω!!!!!! Χριστόπουλος Ιωαννης

Ανώνυμος είπε...

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από μια επίσκεψή του, μιλώντας για την θέση, τον προορισμό της Εκκλησίας, και όποιος έχει αυτιά ας τα ακούσει....: «Αυτή είναι η αποστολή μας, να αγαπάμε τον Θεό και να διακονούμε την εικόνα του, τον κάθε άνθρωπο και να τον βοηθούμε με δύο τρόπους: να τον στηρίζουμε ψυχικά, να τον δυναμώνουμε, για να μένει όρθιος, λατρεύοντας, όμως, τον Θεό και λειτουργώντας στο Θυσιαστήριο....».