Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Χειροτονία Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας κ. Ιεροθέου



Χειροτονία 
Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας κ. Ιεροθέου

5 Μαρτίου 2017
Κυριακή της Ορθοδοξίας
Πατριαρχικός Ναός Αγίου Γεωργίου

Φανάρι, Κωνσταντινούπολη

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως είπε και ο Πατριάρχης στο βίντεο αυτό την ημέρα εκείνη είμαστε μεν στην Πάτρα η καρδιά μας όμως κτυπούσε στο Φανάρι κοντά στο δικό μας π. Ιερόθεο τον Πατρινό.
Βροντοφωνάζω ξανά κα ξανά το άξιος.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που μας πληροφορείς τα μεγάλα γεγονότα και με τα βίντεο. Σαν να ήμουνα εκεί ένιωσα. Διέθεσα χρόνο να το δω αλλά δόξασα τον Θεό που έστω και έτσι έζησα το γεγονός το χαρμόσυνο αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Δόξες ανεπανάληπτες. Υπέροχος ως Αρχιερέας ο Θεοφιλέστατος. Έκανε αναφορά στην ομιλία του και στον Νικόδημο «τον Μεγαλοπρεπή» και στον σημερινό Μητροπολίτη Πάτρας Χρυσόστομο. Άρχοντας πραγματικός ο Θεοφιλέστατος Ιερόθεος διδάχθηκε πολλά από τον Νικόδημο. Δεν γνώριζα ότι ήταν πνευματικό τέκνο του π. Κωνσταντίνου Οικονόμου. Όλους τους θυμήθηκε. Να περνά καλά στην Αστόρια. Και εγώ έχω αγαθές μνήμες από τον καιρό που τον είχα το Θεοφιλέστατο Σχολάρχη στην Αθωνιάδα.
Νικηφόρος

Ανώνυμος είπε...

Εντύπωση δεν μου έκανε παρακολουθώντας το περσότερο τμήμα της παρούσας προβολής η χειροτονία που είναι σημαντική αλλά η σεμνοπρέπεια της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Απουσίαζε η πληθώρα ιερέων και διακόνων καθώς και το χάσιμο χρόνου με τις «φήμες» των δεσποτάδων . Όλα σεμνά και καλά. Ας αποκομίσουν τα θετικά και οι εδώ στην Ελλάδα δεσποτάδες.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να γράψω ότι και η χειροτονία είχε την μεγαλοπρεπή απλότητα που δεν υπάρχει σε χειροτονίες αρχιερέων στην Αθήνα από την πασαρέλα δεσποτάδων, αρχιμανδριτών, παπάδων και διακόνων. Ας παραδειγματισθούν οι εδώ που κάνουν αυτοκρατορικές χειροτονίες.