Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Επιστολή για το ζήτημα της Ι.Μ. Εσφιγμένου



ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Σχετικά με τηλεοπτική εκπομπή του κ. Σρόιτερ που προβλήθηκε εχθές 21.3.2017 στις 23.30 από τον τηλεοπτικό σταθμό «Αlpha» για το ζήτημα της Μονής Εσφιγμένου, ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας έστειλε κατ'  εντολή της Μονής το πρωί της ίδιας ημέρας την ακόλουθη επιστολή, η οποία όμως δεν διαβάστηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Για όσους είδαν την εκπομπή, είμαστε βέβαιοι ότι η επιστολή δίνει απαντήσεις και βοηθά στην κατανόηση της πραγματικότητας επί του ζητήματος.


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την είδα την εκπομπή και απογοητευτικά με τα όσα είπε ο «ηγούμενος;» της υπό κατάληψη μονής. Τόση έπαρση δεν έχω ακούσει παρά μόνο σε ακραίους που νομίζω ότι δεν διαφέρουν από τους σκληροπυρηνικούς μουσουλμάνους που παντού βλέπουν εχθρούς.

Ανώνυμος είπε...

Άσκοπη η διαμαρτυρία του δικηγόρου και της μονής. Με την προβολή της εκπομπής έγινε γνωστό ότι μια μικρή ομάδα όχι των Εξαρχείων αλλά των συνοδοιπόρων τους ρασοφόρων κάναν κατάληψη σε χώρο που δεν τους ανήκει. Έγινε σε όλους γνωστό ότι η Ελλάς είναι ένα μπάχαλο που ο κάθε παράνομος μπορεί να κάνει ότι του γουστάρει. Αν τα έκανα εγώ θα ήμουνα τώρα στον Κορυδαλλό. Αυτούς ο Νόμος δεν του αγγίζει.
Το θέμα να ξεκαθαριστεί τώρα και οι ρασοφόροι αυτοί να πάνε για διακοπές σε διάφορες φυλακές για να μιλήσουν εκεί για τις ανοησίες τους για να τους πάρουν στο ψιλό οι κρατούμενοι. Αυτή είναι η μόνη λύση.

Ανώνυμος είπε...

Να φύγουν από την Μονή οι καταληψίες. Να επέμβει η κρατική εξουσία και δώσει το Μοναστήρι στην κανονική και νόμιμη αδελφότητα.

Ανώνυμος είπε...

Η εκπομπή μας διαφώτισε πλήρως για αυτούς που παράνομα έχουν κάνει κατάληψη στην Μονή και έχουν εγκαταστήσει το χαλιφάτο των τζιχαντιστών χριστιανών. Για μένα αυτοί δεν είναι ορθόδοξοι.

Ανώνυμος είπε...

Το ζήτημα είναι γνωστό από ετών. Η επίλυση δεν έχει δρομολογηθεί από τους υπεύθυνους και έτσι η κατοχή της Εσφιγμένου από τους πειρατές κρατά καλά. Κρίμα γιατί οι άνθρωποι του Ευαγγελίου και της ασκήσεως δίνουν το κακό παράδειγμα στους κάθε είδους αναρχικούς.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ διαφωτιστικό το κείμενο. Είδα την εκμπομπή του Sroiter και κατάλαβα ότι οι καθαιρεμένοι και καταληψίες της μονής Εσφιγμένου είναι ο ορισμός του χριστιανοταλιμπάν.

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω οι πραγματικοί Ορθόδοξοι, οι Εσφιγμενίτες