Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Μια περίεργη «κάμερα» - Ιάκωβος

Μια περίεργη  «κάμερα»

          Ένας πολύ αξιόλογος πολιτικός είπε πριν από λίγο καιρό στη Βουλή Των Ελλήνων απευθυνόμενος σε πολιτικούς του αντιπάλους : «Αυτά τα κάνετε μπροστά στις κάμερες! Μπορεί λοιπόν κανείς να φανταστεί τι κάνετε όταν δεν υπάρχουν κάμερες!»
          Δεν σχολιάζω τη δήλωση γιατί δεν είμαι πολιτικός μα ούτε και κριτής. Απλά αναφέρω ότι πιστεύω πως οι περισσότεροι άνθρωποι θα απόφευγαν να εκδηλώσουν κάποια συγκεκριμένη συμπεριφορά αν γνώριζαν την ύπαρξη κάμερας, ενώ την ίδια αυτή συμπεριφορά θα την εκδήλωναν ανέμελα αν ήταν βέβαιοι ότι κανένας δεν τους βιντεογραφεί...
          Είναι όμως μια κάμερα που πάντα υπήρχε και θα υπάρχει, που δεν φαίνεται και που στη «μνήμη» της βρίσκονται καταγραμμένα όλα τα λόγια και όλες οι πράξεις του καθενός μας, χωρίς διακοπή, από την αρχή μέχρι το τέλος της ζωής μας.
Και δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς μπροστά της! Τον «πιάνει» όπου και να βρίσκεται, ακόμα κι αν είναι εντελώς μόνος ή με παρέα , σε κλειδωμένα δωμάτια, σε υπόγεια, σε αεροπλάνα ή υποβρύχια, σε διαστημόπλοια ή σε άλλους πλανήτες !
Αυτή η πραγματικά αξιοθαύμαστη «κάμερα» μπορεί ακόμα και να φωτογραφίζει  την καρδιά, τους νεφρούς, το «είναι» του καθενός, να βλέπει το περιεχόμενο και να το αναλύει αμέσως.
Ο «Κάμεραμαν» δεν παίρνει αυτές τις σκηνές και τα πλάνα για να τα παρουσιάσει στην «Αστυνομία». Εξ άλλου ο φακός πιάνει και τους αστυνομικούς όπως και κάθε ανθρώπινο ον, ακόμα και τα ζώα και τα πουλιά! Τα πάντα! Παρακολουθεί με αγάπη και δεν μπορείς να Τον ξεγελάσεις, ούτε να του πεις ψέματα ! Μας βλέπει και πολλές φορές Τον κάνουμε να λυπάται από τις παρανομίες, τις αισχρότητες, τις αθλιότητες και τις κακίες μας.
Ώ! Αν νιώθαμε αυτή τη Θεϊκή Κάμερα, αν αισθανόμασταν την αδιάκοπη, στοργική παρακολούθησή μας από το  άγρυπνο μάτι Του! Θα προσπαθούσαμε περισσότερο να μην Τον πικραίνουμε συνεχώς και θα φροντίζαμε, κάθε μέρα που περνά να γινόμαστε καλύτεροι.
Λοιπόν, ας αισθανθούμε ότι «έστι δίκης οφθαλμός ός τα πάνθ’ ορά», κι  ακόμα πως ο Θεός ενώ είναι σίγουρα Αγάπη, ταυτόχρονα είναι και Δύναμη και Δικαιοσύνη κι ας πεισθούμε πως αν μείνουμε ως το τέλος «αθεόφοβοι», οι σκηνές της «Κάμερας» θα παρουσιαστούν στο « Ανώτατο των Ουρανών ». Με τη διαφορά ότι εκεί δεν θα μπορεί να ασκηθεί καμιά έφεση!

Ιάκωβος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: