Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2017 - π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος


ΟΡΘΟΔΟΞΗ   ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ   Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ   2017

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΪΩΝ: ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ

Μ.  ΔΕΥΤΕΡΑ 7:00 μμ   ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

M. ΤΕΤΑΡΤΗ  7:00 μ.μ   ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 7:00 μ.μ    ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ  ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

και εμείς δεόμεθα
«υπέρ του ευσεβούς ημών έθνους»…

ΚΑΛΗ  Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!


π. Αναστάσιος  Γκοτσόπουλος

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα γράφεις πάτερ μου αλλά δεν σε ακούει κανένας.

Ανώνυμος είπε...

βλ δήλωση Βαγγέλη Λιόλιου

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία στον ΠΡΟΜΗΘΕΑ μας που παίζει Μ. Πέμπτη ώρα 7:00 μμ, την ώρα που βγαίνει ο Εσταυρωμένος.
Παίζει για τα play off.

Ανώνυμος είπε...

Κάποια λαθάκια υπάρχουν:
Την Μ.Τετάρτη και Μ.Πέμπτη οι αγώνες δεν είναι μόνο Μπάσκετ αλλά και Ποδοσφαίρου.
Κι έχει και Champions League ταυτόχρονα. Θα χορτάσουμε μπαλίτσα...

Ανώνυμος είπε...

αυτό πάτερ μου πρέπει να μας προβληματίσει όλους!
Γιατί "καταντήσαμε" την πίστη μας σε τέτοια ανυποληψία; Γιατί δεν πείθουμε ως χριστιανοί ότι είναι σημαντικότερο για εμάς η συμμετοχή στην έντονη ζωή της Εκκλησίας τη Μεγαλύτερη εβδομάδα του έτους;
Μήπως η κριτική πρέπει να ξεκινήσει απο εμάς προσωπικά, την ενορία μας, την Μητρόπολή μας και έπειτα να στρέψουμε τα βέλη μας στους άλλους;
Δεν υπάρχει άλλοθι πάτερ μου για την τυπικότητα-ψυχρότητα που αντιμετωπίζουμε τη "χριστιανική" ζωή μας, ούτε για την κομματικοποίηση που βιώνουμε στο χώρο της Εκκλησίας, στηλιτεύοντας τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα μόνο όταν κυβερνούν οι αριστεροί και όχι η "δεξιά" του Κυρίου......Συγχωρέστε με αλλά διακρίνω πολύ επιλεκτική αντιμετώπιση.....

Ο Π & Β
Ακάκιος

Ανώνυμος είπε...

Να που επιτέλους συμφωνώ με τον π Αναστασιο. Ντροπή σε όλους. Θαυμάστε τους πιστούς μας. Ούτε μια αντίδραση από κανένα...... Ζήτω το έθνος!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ καλά τα γράφετε, αλλά ισχύουν πρώτα για τους ιερείς και τους "χριστιανούς" με πιστοποιητικό. Αν ακτινοβολούσε η ζωή των ιερέων πρώτα και μετά των χριστιανών που εκκλησιάζονται ανελλιπώς και έπειθε, τότε μπορεί και να άλλαζαν λίγο τα πράγματα όχι ότι δε θα υπήρχαν και τότε αδιάφοροι. Γι αυτό θεωρώ ότι η κριτική αυτή και οι επισημάνσεις σας π Α. Γ. δεν βοήθούν στη λύση του προβλήματος αλλά μάλλον στην πόλωση. Και κάτι άλλο: Αποκλείετε το γεγονός ότι και μέσα στο΄έθνος δεν υπάρχουν ακόμα και κάποιοι ευσεβείς; Αρα γι αυτούς λέμε υπέρ του ευσεβούς ημών έθνους. Ή μήπως οι υπόλοιποι ιερείς(και εσείς μαζί) και λαικοί χριστιανοί "καθως πρέπει" διεκδικούν την ευσέβεια ή έχουν κάποιο πιστοποιητικό σωτηρίας; Μη ξεχνάμε τα χθεσινά (Μ. Δευτέρα βράδυ) Ουαι υμίν .......... Καλή μετάνοια σε όλους. όλοι είμαστε ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ το έλεος του Θεού μας σώζει παρτε το χαμπάρι.

Ανώνυμος είπε...

12:43 μ.μ.:"Ούτε μία αντίδραση από κανέναν". Από τη στιγμή που δεν ενημερωνόμαστε για όλα ας έχουμε τουλάχιστον τη διάκριση να μην εκφράζουμε για όλα άποψη.

Σε δηλώσεις προέβη ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Βαγγέλης Λιόλιος.
"Από την ημέρα του ορισμού διεξαγωγής της τελευταίας αγωνιστικής την Μεγάλη Πέμπτη εκφράσαμε στον ΕΣΑΚΕ την αντίθεσή μας για την ύπαρξη αγωνιστική δράσης την συγκεκριμένη ημέρα. Προσωπικά το θεωρώ ντροπή.
Έχουμε χάσει το μέτρο.
Δεν είναι δυνατόν ο Θεάνθρωπος να είναι στο Σταυρό και εμείς να παίζουμε μπάσκετ. Είμαστε ένα Ορθόδοξο κράτος με το 95% των πολιτών να είναι βαπτισμένοι Χριστιανοί. Το θεωρώ πρόκληση να παίζουμε μπάσκετ τη Μεγάλη Πέμπτη το απόγευμα και ο κόσμος να φωνάζει ή να πανηγυρίζει ή να βρίζει τη στιγμή που ο Πατέρας όλων μας αφήνει τη τελευταία του πνοή πάνω στο Σταυρό.
Σέβομαι απόλυτα τον ΕΣΑΚΕ και τις δημοκρατικές διαδικασίες αλλά αν ήταν στο χέρι μου δεν θα άφηνα την ομάδα να κατέβει στο γήπεδο κι ας μηδενιζόταν κι ας χάναμε το στόχο των play-off. Άλλωστε υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας από τα play-off.
Όμως επειδή αυτό θα δημιουργούσε τεράστιο θέμα με την υπόθεση παραμονή και αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες δεν πρόκειται να το κάνουμε.
Εννοείται ότι προσωπικά την Μεγάλη Πέμπτη ΔΕΝ θα πάω στο γήπεδο. Η θέση μου και νομίζω η θέση όλων των φιλάθλων εκείνη την ημέρα δεν είναι στα γήπεδα αλλά δίπλα στον Εσταυρωμένο ζητώντας το έλεός Του".

π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Επειδή «υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από τα play off», όπως σωστά επισημαίνει ο κ. Βαγγέλης Λιόλιος του ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΑΤΡΩΝ, στην με πνεύμα ομολογίας σχετική του δήλωση, θα πρότεινα – παρ’ ότι άσχετος με το χώρο – να κατέβει μεν η ομάδα στον αγώνα της Μ. Πέμπτης, αφού από τον κανονισμό δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, αλλά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ωμή πρόκληση των αρμοδίων του μπάσκετ, να αρνηθεί να βάλει έστω και ένα καλάθι.
Για σκεφτείτε τι αντίκτυπο θα έχει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ένα μοναδικό στα χρονικά του μπάσκετ σκορ της τάξεως του 100-0 και μάλιστα στην Α΄ κατηγορία ευρωπαϊκού πρωταθλήματος! Και αυτό σε κρίσιμο αγώνα για τα play off!
Ασφαλώς είναι για τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ μεγάλη θυσία ο αυτοαποκλεισμός του από τα play off, αλλά δεν αξίζει για την ημέρα;
Ίσως οι αρμόδιοι του αθλητισμού συναισθανθούν έτσι την πρόκληση! Και εμείς «οι της Εκκλησίας» ίσως ξυπνήσουμε από τον ύπνο της αυταρέσκειάς μας…
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
π. ΑΚΓ

ΥΓ: Συμφωνώ απολύτως με τα σχόλια ότι η ευθύνη για το κατάντημα και την εκκοσμίκευση της κοινωνίας βαρύνει κατά πρώτο λόγο εμάς, τους της Εκκλησίας υπευθύνους.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Αναστάσιος έχει δίκιο. Μπορούσαν οι αρμόδιοι να έχουν δει ότι αυτές οι μέρες για μας τους ορθοδόξους χριστιανούς φιλάθλους είναι ιερές και θα μπορούσαν οι αγώνες να γίνουν άλλες ημέρες ή ακόμα και άλλες ώρες.

Ανώνυμος είπε...

Γράφε π. Αν. ξυπνάς συνειδήσεις . Οι διαμαρτυρίες πάντα πιάνουν τόπο

Ιωάννης Σαλογιάννης είπε...

Εἶναι ντροπή μας, ἕνα γένος πού μέ τό αἷμα τοῦ πύργωσε τή λευετριά του, πού περπάτησε τή δύσκολη ἀνηφοριά, νά παραδεχτῆ πώς δέν μπορεῖ νά πορπατήσει στόν ἴσιο δρόμο ἅμα εἰρήνεψε, κι ὅτι δέν ξέρουμε ἐμεῖς νά τό συγυρίσουμε τό σπίτι, πού μέ τό αἷμα μᾶς λευτερώσαμε, ἀλλά ξέρουν νά τό συγυρίσουν ἐκεῖνοι πού δέν πολέμησαν, ἐκεῖνοι πού δέν πίστευαν στόν ἀγώνα, ἐκεῖνοι πού πᾶνε νά μᾶς ἀποκόψουνε ἀπό τόν Χριστό καί πασχίζουνε νά μᾶς ρίξουνε στή σκλαβιά ἄλλων ἀφεντικῶν πού΄ναί πιό δαιμονισμένοι ἀπό τούς Τούρκους

ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ (+18/1/1861)

Ανώνυμος είπε...

Όποιος θέλει βλέπει αγώνες. Όποιος θέλει πάει εκκλησία. η επιλογή είναι ελεύθερη. Ο Χριστός αφήνει τους ανθρώπους να διαλέξουν. Δεν υπάρχουν μόνο χριστιανοί υπάρχουν και άλλοι.