Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

ΤΟ ‘’ΚΑΝΑΛΙ 7’’ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ - Β. Χαραλάμπους

ΤΟ ‘’ΚΑΝΑΛΙ 7’’ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ
(98.4  FM, 102.1 FM,  99.8 FM)
Του Β. Χαραλάμπους

Το Κανάλι  7 στο 98.4  FM, στη Λευκωσία και ανατολικά της Κύπρου ,  102.1 FM  στη Λεμεσό και Πάφο και  99.8 FM στη Πόλη της Χρυσοχούς.  Δεν είναι λίγοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που ανυποψίαστα παρακολουθούν το ραδιοφωνικό αυτό κανάλι.   Μάλιστα κάποιοι θεωρούν ως συνεργό στα προγράμματα του την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου.
Μάλιστα έχουν και ειδική βραδινή εκπομπή κάθε Δευτέρα στη ρουμανική γλώσσα, καθότι στην Κύπρο υπάρχουν αρκετοί Ρουμάνοι Ορθόδοξοι, αλλά να μην παρεξηγηθώ γι’ αυτό που θα πω, δεν είναι λίγοι αυτοί που είναι ευάλωτοι, γιατί στη χώρα τους τη Ρουμανία από την παιδική ηλικία εδιδάσκοντο την αθεΐα από το αντίθεο και απάνθρωπο κομμουνιστικό καθεστώς.  Σε ειδική βραδινή εκπομπή κάθε Τρίτη υπάρχει εκπομπή και στη Βουλγαρική γλώσσα.

Δεν είναι λίγοι οι εκπρόσωποι των αιρετικών Προτεσταντικών παραφυάδων  που  οργώνουν την  Κύπρο, προσηλυτίζοντας Ορθόδοξους Χριστιανούς, και μάλιστα αρκετές από τις αιρετικές αυτές παραφυάδες είναι μέλη του Π.Σ.Ε.  Προς τούτη την προσπάθεια τους συμβάλλει με τον τρόπο του και το Κανάλι 7. Κατά τα άλλα οι Οικουμενιστές επαίρονται για τη διακήρυξη της Επιτροπής Παγκόσμιας Ιεραποστολής και Ευαγγελισμού του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.), κατά το έτος 1982 για «ιεραποστολική μαρτυρία εν ενότητι».  «Ούτοι περιάγουσι την θάλασσαν και την ξηράν ποιήσαι ένα προσήλυτον, και όταν γένηται, ποιούσι αυτόν υιόν γεένης διπλότερον αυτών»*. 
Ένα βασικό πρόγραμμα του Καναλιού 7 είναι αυτό που παρουσιάζει  τα συχνά  προγράμματα  της Joyce Meyer, η οποία είναι γνωστή και από άλλα προγράμαμτα στις ΗΠΑ, η ομιλούσα για τη δήθεν ‘’χαρισματική εκκλησία’’  στην οποία ανήκει.  Επίσης παρουσιάζει  πρόγραμμα και ο  πάστορας G. Mantuca, καθώς και άλλοι που παρασύρουν τον Ορθόδοξο λαό της Κύπρου.   Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου  πρέπει να ενημερώσει τον λαό.
«Όπου απουσιάζει η ευλάβεια προς τα θεία και η υπακοή στα λόγια των Αγίων Πατέρων, επίσης και η γνήσια πίστη που φανερώνεται με αγαθά έργα, εκεί τίποτα καλό δεν είναι δυνατό να ευδοκιμήσει»**, αναφέρει ο  Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Ιερεμία Β΄, στην πρώτη απάντηση, στην Αυγουσταία Ομολογία, που εστάλη στην Τυβίγγη το 1576.

*«Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι περιάγετε την θάλασσαν και την ξηράν ποιήσαι ένα προσήλυτον, και όταν γένηται, ποιείτε αυτόν υιόν γεένης διπλότερον υμών» (Ματθ). 23,15.
**Οι επιστολιμαίες απαντήσεις του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιερεμία Β΄, είναι παρμένες από το βιβλίο ‘’Β΄ και Γ΄ Απόκρισις προς Λουθηρανούς θεολόγους’’ , Εκδόσεις Λύχνος, σε νεοελληνική απόδοση Ευάγγελου Π. Λέκκου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: