Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Συνάντησις Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου μετά του Μεγάλου Ιμάμη του Αλ-Άζχαρ Σεΐχη Ahmad Al-Tayyeb

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
Ἐκκλησιαστικαί Εἰδήσεις
Ἡ Α.Θ.Παναγιότης, ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαῖος, ἀφιχθείς τό ἀπόγευμα τῆς Τετάρτης, 26ης τρ.μ., εἰς Κάϊρον ἐκ Γενεύης, παρεκάθησε τό ἑσπέρας εἰς δεῖπνον παρατεθέν πρός τιμήν Αὐτοῦ ὑπό τοῦ ἐν Αἰγύπτῳ Πρέσβεως τῆς Ἑλλάδος Ἐξοχ. κ. Μιχαήλ Διάμεση, ἐν τῇ πρεσβευτικῇ κατοικίᾳ, σήμερον δέ τήν πρωΐαν ἔσχεν ἰδιαιτέραν ἐγκάρδιον συνάντησιν μετά τοῦ Σοφολογιωτάτου Μεγάλου Ἰμάμη τοῦ Ἄλ-Ἄζχαρ Σεΐχη Ahmad Al-Tayyeb, τόν ὁποῖον ηὐχαρίστησε διά τήν πρόσκλησιν καί τόν ἐνημέρωσε διά τήν συμβολήν τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου εἰς τόν διαθρησκειακόν διάλογον καί τάς προσπαθείας διά τήν ἑδραίωσιν τῆς εἰρήνης ἐν τῷ κόσμῳ.
Ἐν συνεχείᾳ ἡ Α.Θ.Παναγιότης παρέστη εἰς τό Διαθρησκειακόν Συνέδριον τοῦ Ἄλ-Ἄζχαρ καί ἐξεφώνησεν ὁμιλίαν εἰς τήν ἀγγλικήν γλῶσσαν μέ θέμα «Θρησκεῖαι καί εἰρήνη».



9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Σοφολογιωτάτου Μεγάλου Ἰμάμη τοῦ Ἄλ-Ἄζχαρ Σεΐχη Ahmad Al-Tayyeb" Απλά αίσχος.Θλίβομαι πραγματικά κ. Αναστάσιε για τις ειδήσεις που αναπαράγετε χωρίς κρίση πνευματική. Ο Θεός να σας ελεήσει και να σας φωτίσει.

Ανώνυμος είπε...

Κακόμοιρε Αναστάσιε τι ακούς και τι διαβάζεις από τον κάθε πικραμένο. Αυτόν τον πείραξε ο τίτλος και δεν είδε την ουσία της συνάντησης πως είναι μια απάντηση στους σκληροπυρηνικούς μουσουλμάνους αυτή η συνάντηση και το συνέδριο. Μετά μας φταίνε οι ακραίοι ισλαμιστές όταν υπάρχουν πολλοί δυστυχώς ακραίοι ορθόδοξοι.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Αναστάσιε.
Τα τελευταία έξι χρόνια ζω στο Κατάρ γιατί εδώ βρήκα εργασία για να τρέφω την πολύτεκνη (7 του Θεού παιδιά) οικογένειά μου.
Εδώ έχω να κάνω με τους σοφολογιώτατους μουσουλμάνους και όχι με τους σεβασμιότατους, πανοσιολογιότατους ορθόδοξους.
Για εμένα αυτή η επικοινωνία του Πατριάρχη με τον Ιμάμη είναι σημαντικό γεγονός. Οι εν Ελλάδι παροικούντες ζουν στον μικρόκοσμό τους όπως και εγώ μέχρι που ήλθα εδώ. Κέντρο του κόσμου έχουν την παράταξή τους και όχι την Εκκλησία. Για μας τους χριστιανούς που ζούμε σε μουσουλμανικές χώρες αυτή η συνάντηση λέει πολλά. Οι μικρόφθαλμοι χριστιανοί του ελλαδιστάν να καταλάβουν ότι υπάρχει η οικουμενικότητα του χριστιανισμού την οποία δόξα τον Θεό την εκφράζει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και όχι η κάθε παρεκκλησιαστική ακραία παράταξη.
Για την μεταφορά της ειδήσεως σε ευγνωμονώ. Την φωτογραφία την έβαλα στο γραφείο μου για ιεραποστολικούς σκοπούς. Ο θεός να σε φωτίζει να βάζεις ειδήσεις με σημαντικό ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη!
Δεν θλίβομαι καθόλου για τα αίσχη που αναπαράγει αυτός ο αμετανόητος κ. Αναστάσιος ο υπηρέτης του οικουμενισμού και της αιρέσεως. Θλίβομαι που δεν ζει στην εποχή του μεσαίωνα για να περάσει με συνοπτικές διαδικασίες από την Ιερά Εξέταση, και να τον δω στην πυρά, για να συνετισθούν και όλοι οι ομοϊδεάτες του.
Που ακούστηκε;;;;;; στην ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ Ελλάδα να προβάλουν τέτοιες ειδήσεις που μας σπρώχνουν στον όλεθρο και την κρίση την πνευματική.
Να κηρυχθεί (με λαοσύναξη επαναστατική) η Ελλάδα ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για να δει πόσα απίδια πιάνει ο σάκος και αυτού που προπαγανδίζει τον αντίχριστο και των ομοϊδεατών του των οικουμενιστών που διασπείρουν το δηλητήριο της πανθρησκείας στο ευσεβέστατο ΟΡΘΟΔΟΞΟ Έθνος μας, που είναι ποτισμένο με τα Άγια Αίματα των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών επί 20 αιώνες.
Ας αναφωνήσουμε όλοι με στεντόρεια τη φωνή:
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ.
Αληθώς Ανέστη!

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Αναστασιος δεν αφηνει την εντυπωση πως ειναι υπηρετης κανενος, παρα μονο του Χριστου. Οσο για σενα φιλε 10:38, εχω σοβαρες υποψιες,δηλαδη εσυ ο ιδιος το διατυμπανιζεις, πως εισαι υπηρετης καποιου αλλου...γιατι τετοιοι χριστιανοι, που κουβαλουν τοσο μισος για τ'αδελφια τους, που η φανατιλα τους δεν τους αφηνει να δουν ουτε δεξια, ουτε αριστερα, που μισουν τον διαλογο και ο'τι διαφορετικο, να μην προφασιζονται την αγαπη ευχομενοι Χριστος Ανεστη! Εχεις ακουσει ποτε τον Χριστο να θελει να δει στην πυρα τους βασανιστες Του; Ή αραγε για αλλο Θεο μιλας; Αυτον του Μεσαιωνα;;;

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσουν αυτές οι διενέξεις που τις προκαλούν οι υπέρμαχοι της απομόνωσης για να τα ακούσουν. Αναρωτιέμαι όταν γράφουν την άποψη τους μήπως την γράφουν για να προκαλέσουν αντιδράσεις. Εγώ υπερασπίζομαι τον κάθε διάλογο γιατί πιστεύω ότι μόνο καλό μπορεί να προσφέρει και αυτός σε εθνικό και αυτός σε κοινωνικό και θρησκευτικό επίπεδο. Ο απομονωτισμός είναι του διαβόλου που θέλει τις διαιρέσεις. Γιαυτό και ο διάβολος βρίσκει οπαδούς σε θρησκεύοντες ανθρώπους που αντί να υπηρετήσουν τον Θεό υπηρετούν τον διάβολό. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ως ποιμένας καλός και διδάσκαλος της αγάπης και της ειρήνης τρέχει και μιλάει για αυτό. Όσοι τον πολεμούν είναι θεομάχοι.

Ανώνυμος είπε...

Αν εξαιρέσουμε το θέμα της πυράς, στα υπόλοιπα συμφωνώ με τον αγαπητό 10 - 38.
Είναι παρήγορο να ακούγονται στις μέρες μας τέτοιες ειλικρινείς φωνές, που μιλούν με θάρρος και παρρησία !

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως φιλε μου, που εξαιρεις το θεμα της πυρας στα λογια του 10:38, διοτι αν υποθετικα μιλωντας, εσυ διαφωνησεις μαζι του,το πιο πιθανο ειναι πως θα θλιβει αφανταστα που δεν ζεις στο ηρωικο 1821 για να σε σουβλισει ο σουλτανος. Ετσι, παραδειγματικα, για οσους τολμησουν να εκφρασουν αντιθετη αποψη απο τη δικη του..

Ανώνυμος είπε...

Όλοι εσείς που μιλάτε για πυρά κλπ δεν είσθε χριστιανοί αλλά ρεμάλια ειδωλολάτρες. Τόσα χρόνια τίποτα δεν σας δίδαξε το Ευαγγέλιο; Κάτι σαν εσάς απωθούνε τους ανθρώπους από την Εκκλησία.