Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Να αισθανθούμε ότι «ο Κύριος εγγύς» - π. Ιωήλ Κωνστάνταρος

Οι χριστιανοί λοιπόν, είναι, θα πρέπει να είναι οι υπάρξεις που όχι μόνο μια φορά τον χρόνο, αλλά σε κάθε στιγμή βιώνουν την θριαμβευτική είσοδο στα Ιεροσόλυμα. Και στο πνεύμα αυτό, με «εστραμμένο το πρόσωπο» βαδίζουν προς το «εκούσιον πάθος» για την αγάπη και την δόξα του Χριστού, αλλά και για την αγάπη, την ανάπαυση μα και την συμπαράσταση στους εν Χριστώ αδελφούς.
Αδελφοί μου. Ήδη διά της εορτής των Βαίων εισήλθαμε στον λυτρωτικό χώρο των Παθών του Χριστού. Μπροστά μας υψώνεται ο θρόνος της δόξης. Ο Τίμιος του Κυρίου Σταυρός.
Δεν έχουμε παρά να λάβουμε γενναίες αποφάσεις.
Να αισθανθούμε τόσο ότι οι ημέρες μας, σε όσα έτη κι αν αριθμούνται αυτές, στην κυριολεξία είναι μετρημένες, καθ' ότι «ο Κύριος εγγύς», όσο και το ότι οφείλουμε η όλη συμπεριφορά μας με τους εν Χριστώ αδελφούς μας, αλλά και όλους τους ανθρώπους, να είναι συμπεριφορά που θα σκορπίζει την «ειρήνην την πανταχού υπερέχουσαν»!

Αρχιμανδρίτης Ιωήλ Κωνστάνταρος
Διάβασε όλο το κείμενο εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το εβδομαδιαίο κυριακάτικο πνευματικότατο κήρυγμα του π. Ιωήλ μας έχει λείψει. Ένοιωσα χαρά από το επίκαιρο αυτό απόσπασμα παλαιοτέρου όπως είδα κηρύγματός του.