Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ
Πάτρα 2-4-2017

ΑΠΟΣΤΟΛΗ- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ
ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ

     Με την άδεια και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών  κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ  και με ομόφωνη απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέου της Εγλυκάδος των Πατρών σε συνεργασία με όλα τα Κατηχητικά Σχολεία της ενορίας και του Παιδικού Σταθμού, έστειλε προσφορά αγάπης σε όλα τα παιδιά του Καστελόριζου (Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου) ενόψει της Εορτής του Πάσχα.
Τα δέματα που παρέλαβαν οι ακρίτες μαθητές περιέχουν πασχαλινές λαμπάδες και πλούσια γραφική ύλη. Οι δε ακρίτες εκπαιδευτικοί παρέλαβαν από μια Καινή Διαθήκη.
Την όλη αποστολή την συντόνισαν από πλευράς Καστελόριζου ο εκεί ακρίτας εφημέριος π. Γεώργιος Μαλτέζος και η  Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου και Πατρινιά  κ. Χαρά Μητροπούλου, εις τους οποίους εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και τις θερμές ευχαριστίες.

Το ακριτικό νησί του Καστελόριζου ( Μεγίστη-Ρω) και οι κάτοικοί του πρέπει να είναι στις καρδιές μας και στην προσευχή όλων των Ελλήνων επειδή αυτή η μικρή ακριτική Γή είναι η τελευταία της Ελλάδος και της Ευρώπης και κυματίζει περήφανα η Γαλανόλευκη  ελληνική Σημαία.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ        ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ συγκινητική αυτή η πρωτοβουλία του π.Κων/νου και πρωτότυπη.Πρέπει όλοι να θυμόμαστε στις προσευχές μας τους ακρίτες Ελληνες που φυλάγουν Θερμοπύλες.Συγχαρητήρια και στον Σεβασμιώτατο που έχει τέτοιους ιερείς με εθνικό φρόνημα και φλόγα.
Άκουσα ότι την προηγούμενη Κυριακή η ενορία της Εγλυκάδος τέλεσε μνημόσυνο για τους 108 ήρωες του Κυπριακού Αγώνα ,μνημονεύοντας έναν προς έναν τα ονόματά τους. Αξίζουν πολλά μπράβο.Γ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη πρωτοβουλία. Ο π. Κωνσταντίνος είναι σε αυτά εφευρετικός.

Ανώνυμος είπε...

Είναι και αυτή η ευγενική χειρονομία του Ναού της Εγκυκάδας μια συμπαράσταση σε αυτούς που ζουν απομονωμένα ως ακρίτες. Η πολιτεία δεν του έχει στο μυαλό της η ενορία της Εγκυκάδας τους έβαλε στην καρδιά της και τους είπε ότι δεν είναι μόνοι στην εσχατιά της Ελληνικής γης το νησί τους αλλά υπάρχουν Έλληνες που πέρα από τα λόγια προβαίνουν σε χειρονομία αγάπης. Αυτή την πρωτοβουλία να την επακολουθήσουν και άλλοι ναοί για άλλα ευαίσθητα εθνικά σημεία της πατρίδας μας.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και στον παπά Κώστα για την απόφαση αυτή