Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Ο φαρισαϊσμός του ΕΓΩ - Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης

Δυστυχώς μερικοί έχουν παράλογες απαιτήσεις από τους άλλους. Θέλουν να έχουν όλοι ίδιο πνευματικό χαρακτήρα με τον δικό τους, και όταν κάποιος δεν συμφωνεί με τον χαρακτήρα τους, δηλαδή ή είναι λίγο επιεικής ή λίγο οξύς, αμέσως βγάζουν το συμπέρασμα ότι δεν είναι πνευματικός άνθρωπος.

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά και Άγια τα λέει ο Άγιος Παίσιος. Στην Εκκλησία υπάρχει έντονος Φαρισαισμός, τολμώ να πω Εοσφορικός εγωισμός που οδηγεί στην πλάνη και δυστηχώς πολλές φορές στην απώλεια.Αντί να δεχθούν τα ''ΠΙΣΤΑ΄΄ μέλη ότι είναι άρρωστα ένεκα της αμαρτωλότητος, αντίθετα γίνωνται τιμητές των πάντων κατακρίνωντας και καταδικάζωντας αλλους ανθρώπους.Κάνουν δικές τους νηστείες, επιλέγουν πνευματικούς του χεριού τους, και εντέλει ζουν μέσα στην πνευματική τους Δυστηχία, χωρίς καμμία ωφέλεια.
Ο Θεός να ελεήσει όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο φαρισαϊσμός της κριτικής που έχει μέσα της την κατάκριση προς τους άλλους είναι μια ενδημούσα νόσος στην εκκλησία και ιδικά εις την αγία Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι ιερείς κρίνους τους πάντες χωρίς να βάλουν την γλώσσα στο μυαλό και τους προσάπτουν εύκολες κατηγορίες χωρίς ποτέ να κάνουν μια αυτοκριτική στον εαυτό τους. Αρέσκονται να είναι οι εισαγγελείς ταυτόχρονα και οι προεδρεύοντες της επιβολής ποινής. Το κακό όλο και μεγαλώνει όσο περνούν τα χρόνια του ρασοφόρου και έχει την αυτάρκεια του παντογνώστη.

Ανώνυμος είπε...

Kαλό είναι να μην κρίνει και να μην διαβάλλει κανείς κανέναν. Πόσο μάλλον τους Ιερείς.ΟΙ πατέρες καυτηριάζουν την Ιεροκατηγορία που είναι σύνηθες στους κύκλους των λαικών αδελφών.
Β.Π.