Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Οι Φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Πατρών στη Μ.Φ.Η «Η Αγία Σκέπη»

Χαρά και αγαλλίαση  προσέφερε η επίσκεψη των Φοιτητριών της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Πατρών στους τροφίμους της Μ.Φ.Η «Η Αγία Σκέπη» της Χριστιανικής Εστίας Πατρών την Πέμπτη το απόγευμα 11 Μάϊου 2017. Οι φοιτήτριες στα πλαίσια των δράσεών τους ως μέλη της Χ.Φ.Δ. μετέτρεψαν την απογευματινή αυτή ώρα των τροφίμων σε στιγμή «γιορτινή» προσφέροντας απλόχερα την αγάπη τους και την στοργή τους στους ηλικιωμένους εγκαταβιούντες της μονάδας, ενώ οι μελωδικές φωνές τους και η δεξιοτεχνία τους στα μουσικά όργανα, αποτέλεσε αφορμή ξεγνοιασιάς και ηρεμίας για τους παλαίμαχους της ζωής, τροφίμους του ιδρύματος.





Εν συνεχεία έψαλαν την Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο για την επιτυχή έκβαση της εξεταστικής περιόδου, που ξεκινά σε λίγες ημέρες για τους Φοιτητές των  Ελληνικών Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι  της χώρας.
Την Ιερά Παράκληση τέλεσε ο π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης ενώ μαζί με τις Φοιτήτριες και τις υπεύθυνες των ομάδων, συμπροσευχήθηκαν μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, αρκετοί τρόφιμοι και μέλη του προσωπικού του ιδρύματος. Μετά το πέρας της  Ιεράς Ακολουθίας στον αύλειο χώρο του ιδρύματος στο «κιόσκι» παρετέθηκε δείπνο στα μέλη της Χ.Φ.Δ. Και η τόσο ξεχωριστή και όμορφη βραδιά έκλεισε με τις φοιτήτριες να τραγουδούν και να χορεύουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.
Ανδριάνα Τσαγκάρη
Κοινωνική Λειτουργός



























3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κορίτσια ευλογημένα οι φοιτήτριες της Δράσεως. Να τις έχει ο Κύριος καλά διότι πολλά προσμένει η κοινωνία από αυτές τις κοπέλες. Όταν άλλες σκορπούν το χρόνο τους σε αλλότρια μέρη οι κοπέλες αυτές σκορπούν αγάπη και χαρά στον συνάνθρωπο.

Ανώνυμος είπε...

Η δ. Π.Π. στάθηκε δίπλα μου στο πέρασμά μου στα φοιτητικά μου χρόνια στην Πάτρα. Οι συμβουλές της με συνοδεύουν και πολλές φορές λέω το ευχαριστώ στον Θεό που στα φοιτητικά μου χρόνια μου συμπαραστάθηκε στο οικογενειακό περιβάλλον του οικοτροφείου της Εστίας. Την είδα στην φωτογραφία και ξανάφερα στην σκέψη μου πολλά με τα οποία με ευεργέτησε.
Στις φοιτήτριες εύχομαι ότι καλύτερο και πάνω από όλα μια καλή σταδιοδρομία επαγγελματική στις δύσκολες εποχές που ζει πλέον η νεολαία. Για την χριστιανική οικογένεια και την προσφορά στην Εκκλησία δεν εύχομαι διότι το θεωρώ δεδομένο.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στις φοιτήτριες και για την παρέα και την χαρά που προσφέραν στα τιμημένα γηρατειά και για την παράκληση.