Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Δριμύς ο χειμών, αλλά γλυκύς ο παράδεισος! – π. Βαρθολομαίου Ηγουμένου Εσφιγμένου

Δριμύς ο χειμών, αλλά γλυκύς ο παράδεισος!

Διακρίνουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σημερινός άνθρωπος, τις δυσκολίες του, τις ανάγκες του, αλλά και κάποιες από τις αιτίες.
Αυτό που προβάλλεται παντού ως βασική αιτία είναι ο οικονομικός παράγοντας. Δυστυχώς, όμως, η βιοτική μέριμνα έχει κυριαρχήσει σε όλη την ζωή μας και δεν μας αφήνει να δούμε την πραγματική αιτία, που είναι η απομάκρυνσή μας από τον Θεό Πατέρα, από την ζεστή, γεμάτη αγάπη και στοργή αγκαλιά Του.
Έχουμε μείνει μόνοι πλέον και παγωμένοι από τον δριμύ χειμώνα, που μας έχει επιφέρει η απομάκρυνση από τον Θεό.
Ερχόμαστε κι εμείς τώρα από το Άγιον Όρος, όχι ως σωτήρες, αλλά ως αδελφοί και συνοδοιπόροι, αναφωνώντας το των Αγίων Τεσσαράκοντα: «δριμύς ο χειμών, αλλά γλυκύς ο παράδεισος», κάνοντας έκκληση να ξεκινήσουμε από την αρχή πάλι την προσπάθεια, όλοι μαζί, συνειδητοποιώντας την αγάπη του Θεού προς τον κόσμο Του.
Η αγάπη Του είναι η ελπίδα και η σιγουριά μας, η δύναμή μας και το καύχημά μας, η προστασία και σκέπη μας, ώστε η προσπάθειά μας να στεφθεί με επιτυχία.
Η αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο είναι η βεβαιότητα για την σωτηρία του!
+Αρχιμ. Βαρθολομαίος
 Καθηγούμενος Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Πρωτοφανές ! Δουλειά πού την βρήκε ο νέος "ηγούμενος". Κάθε μέρα μας βομβαρδίζει και μέ νέα μηνύματα "τής Μονής Εσφιγμένου", τόσα πολλά όσα ουδείς άλλος. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει όταν φύγει η διάκριση. Βοήθειά μας λοιπόν...

a

Ανώνυμος είπε...

Δόξα τον Θεό που μας ‘’βομβαρδίζει’’ όλο με πνευματικά θέματα και όχι με ‘’αγωνιστικά’’ που οδηγούν στην απώλεια, όπως γνωστός ‘’καταληψίας σφετεριστής τίτλου καθηγουμένου’’ που εις πάσαν ευκαιρία προβάλει τις κακοδοξίες του και τις εσφαλμένες προσωπικές εκκλησιολογικής του αντιλήψεις.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Ηγουμενος κανονικος ειναι, χωρις εισαγωγικα, διοτι οι αλλοι ειναι καταληψιες σχισματικοι, και επι πλεον διαπραττουν και ποινικα αδικηματα.
Τα κειμενα του βοηθουν και ωφελουν.

Ανώνυμος είπε...

Ποσο μου αρεσουν τα λογια γεματα αγαπη και Χριστιανοσυνη απο τον ηγουμενο με τις βαριες τους λοστους και του bobcat.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως σου αρέσει και η κατασκευή και η ρίψη βομβών Μολότωφ, και οι παράνομες πωλήσεις ακινήτων της Μονής ?