Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Έφυγε από την ζωή ο «γιατρός τής Κατοχής» - Σοφία Καυκοπούλου

Έφυγε από την ζωή ο «γιατρός τής Κατοχής»
Σοφία Καυκοπούλου

Πλήρης ημερών, απεβίωσε πριν λίγο καιρό, ο γιατρός Κώστας Κωνσταντακόπουλος (Κωνσταντάκης), από το Σαντομέρι, θείος τής αντιδημάρχου τού δήμου Δυτικής Αχαΐας και προέδρου ΚΕΔΔΥ, κας Πατρούλας Κοκκίνη. Ο κύριος Κώστας, ως γιατρός έδωσε θαυμάσια δείγματα τής αφοσίωσής του στον Ιπποκράτη, καθώς σε παλαιότερες, δύσκολες εποχές, παρείχε τις υπηρεσίες του αγόγγυστα, διασχίζοντας συχνά, μέρη δύσβατα, χειμώνες, σε αντίξοες συνθήκες, για να βοηθήσει κάθε φτωχό ασθενή.

Πάντοτε δίπλα στον συνάνθρωπο που είχε ανάγκη, τον διακατείχε επίσης μία απέραντη αγάπη για τον τόπο του, ώστε έγραψε μάλιστα και βιβλίο σχετικό με την ιστορία τού Σαντομερίου.
Έφυγε πλήρης ημερών, έχοντας εξαιρετική διαύγεια πνεύματος. Είχα την τύχη στα περυσινά «ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ», στο Σαντομέρι, να βρίσκεται εκεί και μάλιστα να με εκθειάσει ως ομιλήτρια και να πει λόγια για τα οποία θα είμαι αιωνίως ευγνώμων! Εύχομαι σε όλους τους συγγενείς του, θερμά συλλυπητήρια Τέλος, στα ανήψια του, Πατρούλα Κοκκίνη και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στην Αμερική, εύχομαι να διατηρήσουν την μνήμη του ζωντανή, αν και είμαι βέβαιη γι’ αυτό…

Δεν υπάρχουν σχόλια: