Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Εἰς πολλά ἔτη, Παναγιώτατε!


Παναγιώτατε Δέσποτα, δεχθῆτε ὁλοκαρδίους εὐχάς ὑπέρ ὑγείας, μακροημερεύσεως καί περαιτέρω διακονίας δι᾿ ἔργων ἀρεστῶν τῷ Θεῷ καί ὠφελίμων τοῖς ἀνθρώποις.
Ἡ πανσθενουργός χάρις τοῦ Θεοῦ ἡ πάντα νοῦν ὑπερέχουσα νά Σᾶς φωτίζει, νά Σᾶς ἐνισχύει, νά Σᾶς καθοδηγεῖ στό περαιτέρω Πατριαρχικό Σας ἔργο. Γιατὶ τὸ ἐκπεμπόμενο Μήνυμα ἐκ τοῦ πανσέπτου Φαναρίου ἀναιρεῖ τὴν διαίρεση καὶ προωθεῖ τὴν ἐν Ἁγίῳ Πνεύματι ἕνωση τοῦ κατακερματισμένου κόσμου, ὅπως αὐτὸ πρωτοσυνέβη τὴν ἡμέρα τῆς Πεντηκοστῆς, ὅπου τὸ Πανάγιον Πνεῦμα “εἰς ἑνότητα πάντας ἐκάλεσεν”

Εἰς πολλά ἔτη, Παναγιώτατε!
Βαθυσεβάστως προσκυνῶ κατασπαζόμενος τὴν δεξιάν σας.

Ἀναστάσιος Κ. Κωστόπουλος

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να του χαρίζει ο Θεός υγεία σωματική και πνευματική διαύγεια διότι είναι απαραίτητος στην Εκκλησία. Γνωρίζει τον χειρισμό των Θεολογικών και εκκλησιαστικών ζητημάτων. Τα έτη του πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ο κατ’ εξοχήν Επίσκοπος της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ο Οικουμενικός Πατριάρχης ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ. Άξιος διάδοχος Αγίων και ενδόξων Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως.
Να μας ζήσει σαν τα ψηλά βουνά.

Ανώνυμος είπε...

Νάναι καλά διότι με σωφροσύνη ποιμαίνει το Γένος των Ορθοδόξων.

π. Geras Imos είπε...

Ο Θεός να μας δίνει και να του δίνει έτη πολλά μετανοίας. Ο άγιος Απόστολος Βαρθολομαίος να τον φωτίζει και να ειναι δίπλα του ώστε να καταλάβει γρήγορα τη ζημιά που προξενεί στην Εκκλησία και στην ψυχή του με τις συγκρητιστικές του ενέργειες.

Ανώνυμος είπε...

Για να γίνη "η εν Αγίω Πνεύματι ένωση του κατακερματισμένου κόσμου" πρέπει να γίνη σύμφωνα με τις επιταγές του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες, που οι Αγιοι Πατέρες εθέσπισαν εν Συνόδω, φωτιζόμενοι απο το Αγιον Πνεύμα.
Αρα λοιπόν τα "εκπεμπόμενα μηνύματα" πρέπει να είναι σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες, ώστε να έχουν ασφαλή προέλευση από το Αγιον Πνεύμα.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 11 Ιουνίου 2017 - 1:01 μ.μ.

Επιτρέψτε μου επί του σχολιασμού σας με αφορμή τις ευχές μου για την ονομαστική εορτή του Οικουμενικού Πατριάρχη και την ασκηθείσα κριτική σας δια «τὴν ἐν Ἁγίῳ Πνεύματι ἕνωση τοῦ κατακερματισμένου κόσμου» να σας παραθέσω άποψη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου ο οποίος απευθυνόμενος προς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο έλεγε: «Αι συντονιστικαί προσπάθειαί σας διά την υπέρβασιν των επί μέρους προβλημάτων, άτινα ταλανίζουν σήμερον την υπ’ ουρανόν αγίαν Ορθόδοξον Εκκλησίαν, Σας έχουν καθιερώσει ως επάξιον συνεχιστήν του έργου των μεγάλων και επιφανών της Εκκλησίας μορφών αίτινες εκλέισαν τον Πρώτον Θρόνον της Οικουμένης.»

Ανώνυμος είπε...

Αν η έκφραση "η εν Αγίω Πνεύματι ένωση του κατακερματισμένου κόσμου" εννοεί "την υπέρβασιν των επί μέρους προβλημάτων άτινα ταλανίζουν την αγίαν Ορθόδοξον Εκκλησίαν", τότε συμφωνώ με τον Πατριάρχη, τον Αναστάσιο και τον μακαριστό Χριστόδουλο.
Αν η "ένωση του κατακερματισμένου κόσμου" εννοεί την Ορθόδοξη Εκκλησία σύν άλλους τινές, τότε ισχύει το σχόλιο 1,01.

Ανώνυμος είπε...

Τα χρόνια του να είναι πολλά. Μια επίσκεψη στην Πόλη και μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει το σπουδαίο έργο που έχει κάνει ως Πατριάρχης. Μα και στο θέμα της ειρηνικής συνύπαρξης των κατά τόπους Εκκλησιών είναι μια εγγύηση ο Βαρθολομαίος.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνώριζα ότι σήμερα γιορτάζει. Είναι μια μορφή με διεθνή αναγνώριση. Αποκορύφωμα της πατριαρχίας του η Μεγάλη των Ορθοδόξων Σύνοδος στην Κρήτη. Χρόνια του πολλά.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Ανώνυμος είπε...

Εις πολλά έτη Δέσποτα!
Υικά και ολόθυμα ευχόμαστε έτη πολλά στον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας κ. Βαρθολομαίο για τα ονομαστήριά του.
Δημήτριος Αναγνώστου

Ανώνυμος είπε...

Άναψα σήμερα στον Ναό, ένα κεράκι υπέρ υγείας του Πατριάρχη μας και κατέθεσα προς τον Κύριο την καρδιακή ευχή μου:
Βαρθολομαίου του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου, πολλά τα έτη!

Ανώνυμος είπε...

Μνημονεύετε τών ήγουμένων υμών, οίτινες ελάλησαν υμίν τον λόγον του θεού, και πρώτα από όλους τον Πατριάρχη μας τον κ.κ. Βαρθολομαίο την σεπτή κορυφή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας τον Πατέρα όλων των χριστιανών όπου γης.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι ελάχιστοι στον αριθμό δεν παύουν όπως βλέπω να βρίσκουν ευκαιρία για να δημιουργούν διαβολές. Η αγάπη του κόσμου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίο είναι πανθομολογούμενη κάθε φορά που επισκέπτεται και ευλογεί τον λαό του θεού στην πατρίδα μας και σε όλα τα μέρη του κόσμου. Οι εξαιρέσεις των λόγων κάνουν τον κανόνα.
Επανήλθα διαβάζοντας κάποια σχόλια που διάβασα μετά το γράψιμο της ευχής μου προηγουμένως.

Ανώνυμος είπε...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος,
ο Πατριάρχης του Γένους μας
αποτελεί μεγάλη ευλογία για την Εκκλησία μας.
Είναι ο Πατριάρχης εκείνος που με τις ενέργειές του,
με την ισχυρή προσωπικότητά του
έκανε γνωστή και ισχυρή την Ορθοδοξία
απ’ άκρου ως άκρου της οικουμένης.
Εύχομαι στον Κύριο να είναι πολλά τα έτη Του.

Νικόλαος Μεσσαλάς είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ,
Ἔτη πολλά καί εὐλογημένα καί ἁγιασμένα καί πάντα ὁ Καλός Θεός νά Σᾶς ἐνδυναμώνει καί φωτίζει γιά νά στέκεσθε ὄρθιος ἀπό κάθε πειρασμό γιά νά διακονεῖτε τήν Ἅγία Ἐκκλησία μας ὡς Προκαθήμενός Της.
Μέ πολλή ἀγάπη καί σεβασμό ἐξαιτοῦμαι τίς πατριαρχικές εὐχές Σας
π. Νικόλαος

Ανώνυμος είπε...

"Αυτοί οι ελάχιστοι στον αριθμό δεν παύουν όπως βλέπω να βρίσκουν ευκαιρία για να δημιουργούν διαβολές" σύμφωνα με τον 1:05 12/3.
Μήπως έχεις υπ όψιν σου καμία στατιστική μελέτη που να αποδεικνύει τον αυθαίρετο ισχυρισμό σου;
Αλλά και αν ίσχυε κάτι τέτοιο (που δεν ισχύει)κάθε άλλο παρά έπεται ότι ο πατριάρχης ορθοτομεί το λόγο της αληθείας. Στην Ορθοδοξία, πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την ορθόδοξη πίστη δεν ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας.
Ο πατριάρχης με δηλώσεις , πράξεις και παραλείψεις του έχει δικαιώσει εδώ και χρόνια πανηγυρικά τους επικριτές του. Ο μανδύας των υποστηρικτών του είναι διάτρητος. Και με σοφιστείες προσπαθούν εις μάτην να αποδείξουν το αντίθετο.

Ανώνυμος είπε...

Να είναι για χρόνια στο πηδάλιο του Πρωτόθρονου Πατριαρχείου ο Βαρθολομαίος γιατί είναι εγγύησή για την Εκκλησία η παρουσία του. Υπήρξε πάντα ενωτικός βρίσκοντας λύσεις στα αδιέξοδα όλων των κατά τόπους Εκκλησιών. Είναι ο σοφός τιμονιέρης που πάντα οδηγεί το σκάφος της Εκκλησίας με γνώμονα το συμφέρον της Ορθοδοξίας μας.