Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Εθελοντική αιμοδοσία στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του νοσοκομείου την Τετάρτη 14 Ιουνίου το πρωί 8:30-13:30 και το απόγευμα 17:30-20:30. Σας περιμένουμε να πάρετε και εσείς μέρος στην μικρή γιορτή μας και όλοι μαζί να προσφέρουμε το πιο σημαντικό δώρο της ζωής και προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας.
Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.

Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους, τιμήθηκε δε, με το Nobel Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη.

Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: