Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΑ ΔΕΜΕΝΙΚΑ ΠΑΤΡΩΝ

Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, εορτάσθηκε η εορτή των Αγίων Πάντων στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στην περιοχή των Δεμενίκων της Πάτρας. Την παραμονή της εορτής, 10.06.2017, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του πανοσ. Αρχιμανδρίτου π. Προκοπίου Κόρδα, όστις και ωμίλησε επικαίρως. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής των Αγίων Πάντων, 11.06.2017, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του πανοσ. Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου Κωτσάκη, καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ομπλού. Ο π. Νεκτάριος επεσήμανε ότι εορτάζουμε όλοι οι χριστιανοί αυτή την ημέρα και παρατηρώντας ο καθένας και η καθεμιά την εφέστια εικόνα των Αγίων Πάντων βλέπει τον Άγιο ή την Αγία του οποίου ή της οποίας αντίστοιχα φέρει το όνομα. 


Εν συνεχεία έκανε μνεία στην ομολογία πίστεως και στην όλη μαρτυρία των Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας ανά τους αιώνας έως και σήμερον, αναφέροντας τους σύγχρονους αγίους των ημερών μας ( Άγιο Παΐσιο, Άγιο Πορφύριο) αλλά και κάποιους παιδομάρτυρες που είχαν το θάρρος της ομολογίας της αληθούς πίστεως ( Άγιος Κήρυκος, τα τέκνα της Αγίας Σοφίας, η Πίστις, η Ελπίς και η Αγάπη).
Κλείνοντας, ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα να συνεχιστεί ο αγώνας που καταβάλλεται από τους ευσεβείς χριστιανούς για την αγιότητα και το σπουδαίο ρόλο που επιτελεί η Εκκλησία στην εκπλήρωση αυτού του σκοπού, ευχόμενος εις όλους τα δέοντα. Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις στους Αγίους Πάντες με τη συμμετοχή πλήθους κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αλλά και πλήθους πιστών. Ωμίλησε ο Αιδεσιμ. πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Κολώνης. Εν συνεχεία επηκολούθησε Λιτάνευσις της Εικόνος των Αγίων Πάντων και Ιερών Λειψάνων πέριξ του Ιερού Ναού. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια & έπαινοι εις τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Ζώη, για την άρτια και άριστη οργάνωση της δευτέρας θρησκευτικής πανηγύρεως του Ιερού Ναού. Ο Θεός να τον ενισχύει και να τον ενδυναμώνει στο όλον έργο του.








1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ οργανωμένη ενορία. Συγχαρητήρια στον πατέρα Χριστόδουλο & στους συνεργάτες του. Ωραίοι και οι ψάλτες. Μπράβο!
Ι.Σ. Σαραβάλι