Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Όταν συκοφαντηθούμε ή αδικηθούμε - Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης

Όταν συκοφαντηθούμε ή αδικηθούμε είτε από επιπόλαιους είτε από πονηρούς, που έχουν κακότητα και διαστρέφουν και την αλήθεια, εάν μπορούμε, καλά είναι να μη θέλουμε να δικαιωθούμε από τους ανθρώπους, όταν η αδικία αφορά μόνον το άτομό μας. Ούτε και να πούμε: «να το βρουν από τον Θεό», γιατί και αυτό είναι κατάρα. Καλά είναι να τους συγχωρέσουμε με όλη την καρδιά μας και να παρακαλέσουμε τον Θεό να μας δυναμώσει, να μπορέσουμε να σηκώσουμε το βάρος της συκοφαντίας και να συνεχίζουμε την πνευματική ζωή (στην αφάνεια, όσο μπορούμε), και ας συνεχίζουν οι άνθρωποι που έχουν ως τυπικό να κρίνουν και να κατακρίνουν, διότι συνέχεια με τον τρόπο τους αυτό μας ετοιμάζουν χρυσά στεφάνια για την αληθινή ζωή.

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Just in time ήταν απαραίτητα αυτά τα χρυσά λογάκια..

Ανώνυμος είπε...

Να μου λείπουν τα στεφάνια αυτού του είδους. Και αυτός που λέει κακές κουβέντες για μένα να μην το βρει από τον Θεό αλλά εδώ και τώρα να τον δω…. και να χαρώ!

Ανώνυμος είπε...

Ανθρώπινοι λογισμοί μεν, αντιχριστιανικοί δε. Δεν σου κάνω κήρυγμα, αντιθέτως, σε "πιάνω" απόλυτα γιατί ξέρω τι σημαίνει να σε πουλούν. Ειδικά όταν αυτό γίνεται με χαιρεκακία, με σκοπό να σε πληγώσουν, να σε ταράξουν, έχεις δίκιο, δεν αντέχεται.Ανυπόφορο είναι, βαρύ, σε πνίγει. Τώρα, ψάχνω και γω αν τουλάχιστον μπορέσω να μην έχω κακία, τουλάχιστον να νιώθω μια απάθεια γι'αυτά τα άτομα. Να μην τα αφήνω να επηρεάζουν τη ζωή μου. Δύσκολα τα πράγματα κάποιες φορές, όχι όμως ακατόρθωτα..Η ελευθερία δεν είναι παίξε, γέλασε...

Ανώνυμος είπε...

Το ψωμοτύρι των παπάδων είναι η κατάκριση, δεν βλέπουν τα χάλια τους αλλά των άλλων.

Ανώνυμος είπε...

Να υπάρχει σφουγγάρι που να σβήνει τα ελαττώματα.