Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Αυτήν την Κυριακή θα προσφερθεί το βιβλίο του Γεώργιου Διον. Κουρκούτα για την περίοδο του 1947 και την Ηρωική Μάχη της Κονίτσης


Αυτήν την Κυριακή θα προσφερθεί το βιβλίο του 
Γεώργιου Διον. Κουρκούτα 
για την περίοδο του 1947 και την Ηρωική Μάχη της Κονίτσης
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ 70 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 μαζί με την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα προσφερθεί το έργο μου για την ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (Δεκέμβριος 1947- Ιανουάριος 1948). Πρόκειται για μία πολυσέλιδη εργασία που παρουσιάζει με τρόπο κατανοητό ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ τα γεγονότα που οδήγησαν στην σύγκρουση των ετών 1946-1949, με κέντρο αναφοράς το καθοριστικό σημείο της δωδεκαήμερης Μάχης στην ακριτική Κόνιτσα. 
Εκεί  οι Κομμουνιστές του λεγομένου «Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας» απέτυχαν να καταλάβουν την πόλη αυτή και να εγκαθιδρύσουν την Πρωτεύουσα της Κυβέρνησης του Βουνού  που είχαν συγκροτήσει με «πρωθυπουργό» τον Μάρκο Βαφειάδη και γενικό αρχηγό τους τον Νίκο Ζαχαριάδη και ενορχηστρωτή τον Τίτο της Γιουγκοσλαβίας.

Πέρασαν 70 χρόνια από τότε και αυτό το βιβλίο είναι η 1η ΠΛΗΡΗΣ ΜΕΛΕΤΗγια το γεγονός αυτό, την ιστορική και καθοριστική μάχη, με ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ των πεσόντων και των τραυματιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και πλήθος Ντοκουμέντων ύστερα από μεγάλη έρευνα πηγών και πλούσια βιβλιογραφία.
Μία ανάγνωση θα δώσει απαντήσεις σε πολλές απορίες κάθε Έλληνος αναγνώστη και θα προσφέρει πολλά άγνωστα στοιχεία της Ελληνικής Ιστορίας από το 1940 μέχρι το 1947.
Με εκτίμηση και σεβασμό στην Ελληνική Ιστορία 
Γεώργιος Διον. Κουρκούτας


Δεν υπάρχουν σχόλια: