Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ - ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

        Άνοιξε χθες για το κοινό το σπίτι που γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς! Δυστυχώς, παρ' ότι τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη τού ποιητή μας πολλοί άνθρωποι, ακόμη και από άλλες περιοχές, όπως ο δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου, η δημοτική Αρχή των Πατρών ήταν απούσα! Δυατυχώς, απούσα ήταν και η εκπαιδευτική κοινότητα! Φαίνεται πως ο Κωστής Παλαμάς, για κάποιους είναι απλώς ένα όνομα που φιγουράρει στα σχολικά βιβλία, ''παίζοντας'' με τις πιθανότητες να μπει στην εξεταστέα ύλη... 
       Συγκεκριμένα, χθες, Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, άνοιξε για το κοινό το σπίτι τού κ. Παλαμά, στην συμβολή των οδών Κορίνθου και Κολοκοτρώνη, στην Πάτρα. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. κ. Χρυσόστομος, ενώ την Καθολική Κοινότητα των Πατρών εκπροσώπησε ο Αιδεσιμότατος κ. κ. Γεώργιος Ντάγκας.
Παρέστη ο πρόεδρος τής Εταιρίας Λογοτεχνών ν/δ Ελλάδος κ. Λεωνίδας Μαργαρίτης (ο οποίος υπήρξε από τούς πρωτεργάτες τής εν λόγω προσπάθειας), ο συγγραφέας κ. Σταύρος Ιντζεγιάννης, η λογοτέχνις κα Λόλα Μαρούδα, οι βουλευτές κ. κ. Νικολόπουλος και Σπατιώτης, ο πρ. δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο δημοσιογράφος κ. Βασίλης Καυκόπουλος. Να σημειώσουμε ότι το έργο τής αναστήλωσης τής οικίας, πραγματοποιήθηκε με δωρεά τού ευπατρίδη Αθανασίου Στεφανόπουλου. 
         Ας ελπίσουμε ότι στα επίσημα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν στις 13 Ιανουαρίου 2018, θα παρίστανται όλοι εκείνοι που έλαμψαν χθες διά τής απουσίας τους!

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: