Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Χαιρετισμός Ημερίδος εις τιμήν του μακαριστού Επισκόπου Σισανίου Αντωνίου υπό Μητροπολίτου Χίου Μάρκου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΧΙΟΥ ΨΑΡΩΝ & ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Προς
τον Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερο
κ. Αλέξιον Παπαστεργίου
Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Πανοράματος
και την Οργανωτικήν Επιτροπήν της Ημερίδος «Αείμνηστος Ασκητής Επίσκοπος Σισανίου και Σιατίστης κύρος Αντώνιος Κόμπος»
Εις Θεσσαλονίκην

Αξιότιμοι,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

          Με ιδιαίτερη συγκίνηση και πολλή χαρά χαιρετίζω τις εργασίες της Ημερίδας σας, η οποία αφιερώνεται στον αείμνηστο Ασκητή Επίσκοπο Σισανίου και Σιατίστης κύρο Αντώνιο Κόμπο.
          Στην εποχή μας, όπου η ανυπακοή στο θέλημα του Θεού έχει παγιωθεί στη συνείδηση των περισσοτέρων ανθρώπων, η δική σας ενασχόληση με τους σύγχρονους πνευματικούς άνδρες της Ορθοδοξίας μας, δίνει ελπίδα και θάρρος σε όλους μας να συνεχίζουμε τους πνευματικούς μας αγώνες στο δρόμο του Ιησού Χριστού.

          Ο Αείμνηστος Επίσκοπος Σισανίου και Σιατίστης κύρος Αντώνιος Κόμπος άφησε μαρτυρία αγαθού, προσευχομένου, υπομονετικού, αγιασμένου ποιμένος στον πνευματικό κόσμο της χώρας και όχι μόνο. Εκ των πολλών πνευματικών του χαρισμάτων  με τα οποία τον είχε στολίσει ο Θεός, αναφέρουμε τον άμεμπτο βίο, την πολλή προσευχή, το διορατικό και προορατικό του χάρισμα, τη συγγραφή, τη μελέτη, την από φυσικού του ταπείνωση, η οποία αυξήθηκε έτι περισσότερο με την άνοδό του στον επισκοπικό βαθμό.
          Συνέγραφε, προσευχόταν πολλές φορές στη διάρκεια της ημέρας και μάλιστα «περιπατητικώς», επικαλούμενος συνεχώς εκτός από τον Κύριο και την Παναγία Μητέρα Του, πλήθος Αγίων. Πέρασε ανάμεσά μας αθόρυβα. Εδαπανήθηκε για τον Χριστό μέχρι τελευταίας του στιγμής. Τρέχοντας στα χωριά της Μητροπολιτικής του περιφέρειας , έως και τις παραμικρές εσχατιές της. Η ζωή του ήταν ένας συνδυασμός ενθουσιώδους ιεραποστολικής και άκρας ασκήσεως. Να έχουμε την ευχή του!
          Εκ μέσης καρδίας ευχόμεθα καλή επιτυχία στην Ημερίδα σας. Να μεταφέρετε θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της. Ο Αναστάς Κύριος Ιησούς Χριστός, με τις πρεσβείες πάντων των Αγίων και την ευχή του αείμνηστου Ασκητή Επισκόπου Σισανίου και Σιατίστης κύρου Αντωνίου, να σας προσφέρει υγεία, ευημερία και θεία φώτιση.


Με πατρικές ευχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: