Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Τα εκατόχρονα της κ. Μαρίας Θεοδωροπούλου


Ημέρα χαράς, γιορτής και συγκίνησης η σημερινή (Σάββατο 15 Ιουλίου 2017) για τη Μ.Φ.Η. ‘Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ’ της Χριστιανικής Εστίας Πατρών.
Με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης του 100ου  έτους της ηλικίας της κ. Μαρίας Θεοδωροπούλου, τρόφιμου της μονάδας πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση. Παρόντες σχεδόν άπαντες οι εγκαταβιούντες του Ιδρύματος, μέλη της Διοίκησης, του προσωπικού αλλά και συγγενείς της κ. Μαρίας Θεοδωροπούλου.
Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή όπου κατέφθασαν  τα παιδιά και τα εγγόνια της για να της ευχηθούν, καθώς η ίδια εναγώνια τους περίμενε από το πρωί. Το προσωπικό της κουζίνας του ιδρύματος υπό την φροντίδα και την καθοδήγηση της υποδιευθύντριας κ. Ευαγγελίας Μαυρομμάτη έφτιαξαν την τούρτα πάνω στην οποία τοποθετήθηκε ο αριθμός ‘100’, ενώ εκ μέρους όλων εδώθησαν στην ‘εορτάζουσα’ συμβολικά δώρα.  








Ο Διευθυντής του ιδρύματος κ. Αναστάσιος Κωστόπουλος στο λόγο του έπειτα από τις ευχές του στην ίδια και την οικογένειά της, μίλησε για το χρέος που έχει η κ. Μαρία να συμβουλεύει τους νέους και να τους κατευθύνει στην πορεία της ζωής μέσα από την εμπειρία της και τον πνευματικό της αγώνα, καθώς είναι μια γυναίκα  με διαυγή νου και εχεφροσύνη, στο τέλος ο κ. Διευθυντής τόνισε ότι την έχει ακούσει αρκετές φορές να μιλά στους νέους με αξιοθαύμαστη απλότητα και σοφία.

Ακολούθησαν με την φροντίδα της κ. Ανδριάνας Τσαγκάρη παραδοσιακοί χοροί από τους τρόφιμους, τους συγγενείς και το προσωπικό του ιδρύματος και στη συνέχεια τραγούδια από την κ. Μαρία Θεοδωροπούλου με προέλευση τον ιδιαίτερο της τόπο, την ορεινή Τριχωνίδα, κάτι που συνηθίζει να κάνει και στη καθημερινότητα της, όπου και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους. Η όμορφη και ξεχωριστή ημέρα έκλεισε  με την παράθεση γεύματος σε όσους συμμετείχαν στην εορταστική εκδήλωση.
Ανδριάνα Τσαγκάρη
Κοινωνική Λειτουργός


























































3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τις φωτό δεν της δείχνει για 100. Να είναι γερή η γυναίκα και να χαίρετε την οικογένειά της.

Ανώνυμος είπε...

Αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής όλα αυτά τα τιμημένα πρόσωπα. Να έχει μακροημέρευση η κ. Μαρία και να είναι ανθηρή για χρόνους πολλούς. Συγχαίρω την αγία Σκέπη για αυτές τις χαρούμενες εορταστικές εκδηλώσεις που ομορφαίνουν και χαροποιούν τα τιμημένα γηρατειά μας.

Σπύρος Θεοδωρόπουλος είπε...

Εκ μέρους τής ευρύτερης οικογενείας τής κ. Μαρίας, ευχαριστώ θερμά τη διεύθυνση και το προσωπικό τής "Αγίας Σκέπης" για την ωραία αυτή εκδήλωση.