Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

  Ο καλος Θεος,απο απεραντη αγαπη,μας εχει χαρισει τα παντα σε αυτην την γη,για να ευτυχησουμε,να αγιαστουμε και να ενωθουμε μαζι του.Το ομορφοτερο ομως,το πιο σπουδαιο,το πιο ιερο,το πιο Αγιο,ειναι η Θεια Λειτουργια. Μακαριος ο ανθρωπος που εκκλησιαζεται καθε Κυριακη.
  Δυστυχως επειδη ο λαος μας ειναι ακατηχητος,δεν γνωριζει τι ουρανια πραγματα τελουνται στην Θεια Λειτουργια.Σε αυτο φταιμε εμεις,που πρωτον δεν τα ζουμε για να τα διδαξουμε επειτα και στους γυρω μας,οι οποιοι ως διψασμενα ελαφια ψαχνουν την χαρα,την πληροτητα,η οποια ομως ΜΟΝΟ στον Χριστο υπαρχει.
  Στην Θεια λειτουργια ο ανθρωπος μεταμορφωνεται,αγιαζεται, καθαριζεται,μαλακωνει.Ο ιδιος ο καλοτατος Θεος,μαζι με την Παναγια μας και πληθος αγιων Αγγελων,ειναι παροντες και ευλογουν,ακουν,συμπονουν, θεραπευουν,τους πιστους.
Ολα στην Θεια Λατρεια κατι συμβολιζουν,τιποτα δεν ειναι τυχαιο,ο Ιερευς,ασχετως αν ειναι αξιος η οχι,εκεινες τις ωρες,αγιαζεται και αγιαζει,πιανει με τα χερια του τον Ιδιο τον Κυριο,τον μεταδιδει στους πιστους,τα παντα χαριτωνονται.
  Δεν υπαρχουν λογια,μονο να κλαιμε μπορουμε απο ευγνωμοσυνη για το τεραστιο δωρο που μας εχει χαρισει ο Πατερας Θεος.Μακαρι να το συνειδητοποιησουμε συντομοτατα,για να σταματησουμε να πηγαινουμε στην Εκκλησια τυπικα,φαρισαικα και να ξεκινησουμε,απο σημερα και ολας,να πηγαινουμε με χαρα,ταπεινα,εν μετανοια,εν πληρη συναισθηση του τι παμε να κανουμε.
  Ολα πρεπει να γινονται με ταξη στην Θεια Λειτουργια,κανενας θορυβος,καμμια μουρμουρα,ολοι χρειαζεται να προετοιμαζομαστε,με την ευλογια του πνευματικου μας,για την ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,η οποια ειναι το ιδιο το Σωμα και το Αιμα του Χριστου.Ο Κυριος μας καλει συνεχως ολους,να κοινωνησουμε,να γευτουμε τα ουρανια αγαθα,την ουρανια τραπεζα.Ας αγωνιστουμε να μην τον στεναχωρησουμε μην προσερχομενοι,αλλα να προετοιμαζομαστε καταλληλα,με πολυ μετανοια και κυριως αγαπη,συνχωρηση προς τους παντες,ειδικα προς αυτους που μας εχουν βλαψει.
  Ταπεινα συστηνω σε ολους να μελετησουν,το αριστουργημα βιβλιο του πατρος Στεφανου Αναγνωστοπουλου,με τιτλο Εμπειριες κατα την Θεια Λειτουργια.Η σπουδαιοτητα αυτου του βιβλιου ειναι τεραστια.Μαλιστα ενας αγιος πνευματικος,ελεγε οτι μετα την Αγια Γραφη,ειναι το πιο ιερο βιβλο.Διαβαστε το ολοι,ταπεινα λεγω,θα συγκλονιστειτε,θα αλλοιωθειτε,θα ξεκινησετε να πηγαινετε στην Εκκλησια,με αλλο νου,με αλλη σκεψη.

  Αδερφια μου,χιλιεδοξασμενο να ειναι το ονομα του Χριστου,που μαε εχει χαρισει τα παντα,κυριως ομως την ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.Πιστεψτε με,αξιζει ολοι να γνωριζουμε τι θησαυρους κρυβει η πιστη μας,για να τους κοινοποιησουμε σε ολους τους πονεμενους συνανθρωπους μας.Καλη δυναμη,ο Χριστος και η Παναγια,μαζι μας.Με πολυ αγαπη.Ενας αναξιος δουλος του Θεου

Δεν υπάρχουν σχόλια: