Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση Ολυμπίας και Τριφυλίας Την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 στα Περιβόλια Ηλείας

Εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση  Ολυμπίας και Τριφυλίας
Την Κυριακή 13  Αυγούστου 2017  στα Περιβόλια Ηλείας  

Όπως κάθε Αύγουστο, έτσι και φέτος, θα τιμηθεί με σχετική εκδήλωση η μνήμη των Αγωνιστών των Ομάδων Εθνικής Αντίστασης «Ελληνικός Στρατός»  Ολυμπίας και Τριφυλίας στα Περιβόλια Φιγαλείας Ηλείας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 στις 11.00 π.μ. στον χώρο του Ηρώου της Μάχης των Περιβολίων  επί της Επαρχιακής Οδού Θολού - Ανδρίτσαινας, ενώ φέτος συμπληρώνονται 74 έτη από την Μάχη των Περιβολίων (ή Γάρδιτσας, στις 6 Αυγούστου 1943).

Την εκδήλωση διοργανώνει όπως κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως Ολυμπίας –Τριφυλίας «Ελληνικός Στρατός», με συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων των Αγωνιστών των Ομάδων Εθνικής Αντίστασης «Ελληνικός Στρατός»  Ολυμπίας και Τριφυλίας, φορέων και συλλόγων, αλλά και απογόνων των αγωνιστών από χωριά της περιοχής, από Ηλεία και Μεσσηνία.
Για το ιστορικό των γεγονότων θα ομιλήσει ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντιστάσεως  από το Διαβολίτσι Μεσσηνίας κ. Λάμπρος Γιαλαμάς. Πριν την εκδήλωση στα Περιβόλια και μετά την Θεία Λειτουργία στον Ναό του χωριού της Αρχαίας Φιγαλείας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο εκεί Ηρώο, όπου βρίσκεται η προτομή του Λοχαγού Γεωργίου Θεοχαρόπουλου, στελέχους της Εθνικής Αντιστάσεως.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα της Εκδηλώσεως έχει ως εξής:
11.00 Προσέλευση στον χώρο του Ηρώου στα Περιβόλια
11.05 Επιμνημόσυνη Δέηση από τον εφημέριο της περιοχής
11.15 Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των αντιστασιακών ομάδων και φορέων
11.20 Ομιλία-Σύντομη Αναφορά στο χρονικό της Εθνικής Αντίστασης Ολυμπίας –Τριφυλίας
11.30 Τήρηση ενός λεπτού σιγής- Εθνικός ύμνος-Λήξη Τελετής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: