Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Τιμήθηκαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης Τριφυλίας και Ολυμπίας Με μια σεμνή εκδήλωση στα Περιβόλια Ηλείας την Κυριακή


Τιμήθηκαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης Τριφυλίας και Ολυμπίας
Με μια σεμνή εκδήλωση στα Περιβόλια Ηλείας την Κυριακή 
Με την συμμετοχή δεκάδων πολιτών από Ηλεία, Μεσσηνία και Αρκαδία τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής 13 Αυγούστου 2017 στα Περιβόλια Ηλείας η μνήμη των αγωνιστών της αντιστασιακής οργάνωσης «Ελληνικός Στρατός» Τριφυλίας και Ολυμπίας. Πριν την τελετή στον χώρο του Μνημείου της Μάχης των Περιβολίων, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνου για τους πεσόντες της περιοχής στο Ηρώον της Αρχαίας Φιγαλείας, όπου υπάρχει και η προτομή του ηρωικού Λοχαγού Γεωργίου Θεοχαρόπουλου.
Ακολούθως στο Μνημείο των Περιβολίων ο εφημέριος της περιοχής π. Κωνσταντίνος Τασσόπουλος τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση των πεσόντων στις μάχες της περιόδου της Κατοχής και ιδιαίτερα για τους πεσόντες της μάχης των Περιβολίων της 6ηςΑυγούστου 1943.

Στεφάνια κατέθεσαν ο κ. Λάμπρος Γιαλαμάς εκ μέρους των συμπολεμιστών στην Εθνική Αντίσταση Τριφυλίας και Ολυμπίας, η κ. Σταυρούλα Παπαδοπούλου εκ μέρους του πεσόντος θείου της, ο ιατρός κ. Παναγιώτης Κρεμμύδας εκ μέρους των ομογενών Ελλήνων Δυτικής Ευρώπης, ο φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας εκ μέρους του Συνδέσμου Οπλιτών Νομού Ηλείας και ο κ. Ευάγγελος Γιαννικόπουλος εκ μέρους των κατοίκων των Φιγαλικών χωριών και των Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας και Χωροφυλακής.


Για τα γεγονότα της περιόδου μίλησε σε σύντομη ομιλία του ο εκ Διαβολιτσίου Μεσσηνίας κ. Λάμπρος Γιαλαμάς, που εξήγησε σε όλους τους παρόντες τα πρόσωπα και τις δράσεις των ταραγμένων Κατοχικών χρόνων στην ευρύτερη περιοχή. Το παρών πέραν των άλλων έδωσαν ο τ. Δήμαρχος Ανδανίας κ. Γεώργιος Διαγούπης, ο Υποπτέραρχος ε.α. κ. Σωτήριος Γαραντζιώτης, ο Υποστράτηγος ε.α. και Συγγραφέας κ. Ευάγγελος Γιαννικόπουλος, ο καθηγητής κ. Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος, ο επιχειρηματίας κ. Νίκος Κρεμμύδας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος, ο κ. Γεώργιος Παπαγιαννόπουλος,ο καθηγητής κ. Πέτρος Μανιάτης, ο κ. Δημήτριος Αρβανίτης από το Κοπανάκι κ.ά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: