Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΑΘΩΝΑΣ - Παναγιώτης Τσέλος


 Στην κορυφή του όρους Άθωνα, στο άκρο της χερσονήσου του Αγίου Όρους, στα 2033 μ. είναι σχεδόν έτοιμος ο πανέμορφος Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού που πανηγύρισε για το Άγιον Όρος το Σάββατο 19 Αυγούστου!
Και φέτος με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας ανεβήκαμε στην κορυφή μαζί με τον Βενιαμίν (Μάξιμο, νούμερο 8) και τους εκλεκτούς φίλους Χρήστο και Δημήτρη και φωτογραφίσαμε τον ξεχωριστό αυτό Ναό που με τόσο κόπο ο π. Διομήδης (μοναχός από τη Μεγίστη Λαύρα-υπεύθυνος για την κατασκευή του Ιερού Ναού) με τους εργάτες του τα τελευταία καλοκαίρια δημιούργησαν αυτό το θαύμα στα 2033 μ. !!!




  Μετά από μια κοπιαστική ανάβαση βρεθήκαμε στα 2033 μ. στην κορυφή. Η μαγευτική θέα από τόσο ψηλά ήταν η καλύτερη ανταμοιβή μας για τον κόπο που κάναμε.
Ο Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, εκεί στην κορυφή, είναι σχεδόν έτοιμος. Φτιαγμένος με πέτρα δένει με το περιβάλλον και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πνευματικές ανατάσεις...! Το φυσικό κάλλος θαυμάσιο!!! Όλα μαζί οδηγούν σε μια συνισταμένη για δοξολογία προς τον Χριστό μας και για αυτοέλεγχο μέσα μας για τη μεταμόρφωσή μας προς το καλύτερο...
Παναγιώτης Τσέλος








Δεν υπάρχουν σχόλια: