Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Με λαμπρότητα τελέσθηκε το διήμερο 15 και 16 Αυγούστου η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Γερασίμου του Νέου Ασκητού στο Ναό του Συλλόγου μας στην Ακτή Δημαίων στην Πάτρα. 
Ο ναός αυτός είναι σημείο αναφοράς για κάθε Κεφαλλήνα που κατοικεί στην πόλη των Πατρών και τα περίχωρα.
Μετά από εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, στις λατρευτικές εκδηλώσεις προεξήρχε ο Βοηθός Επίσκοπος της Ι.Μ. Πατρών, κ. Χρύσανθος, ο οποίος είναι Κεφαλλήνιος.



Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στους μεγάλους πνευματικούς αγώνες του Αγίου, την παρουσία του και την μεγάλη του προσφορά στην Κεφαλλονιά και στην  Ορθόδοξο Εκκλησία, τονίζοντας πως για μας τους Κεφαλλήνας το Ιερό και άφθαρτο λείψανο του προστάτου μας Αγίου  Γερασίμου είναι ο πολύτιμος θησαυρός μας. Τέλος, παρακάλεσε να γίνουμε μιμητές του και να βαδίσουμε στα χνάρια του για να αξιωθούμε και εμείς της χαράς του Παραδείσου. 

Ο Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων μετά τις Ιερές Ακολουθίες προσέφερε πλούσιο εκκλησιαστικό κέρασμα.
Δελτίο Τύπου του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων "Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ




















4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Ανδρέας εκτός από την ευλογημένη πολύτεκνη οικογένεια την οποία έχει είναι ο συνετός κληρικός που φροντίζει για όλους εμάς τους ενορίτες με την αγάπη του και το ενδιαφέρον του. Είναι ο στοργικός καλός ποιμένας. Είμαστε τυχεροί που είναι στην ενορία μας αυτός ο άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

Και του χρόνου.

Ανώνυμος είπε...

Ο επίσκοπος Χρύσανθος είναι ο πατριώτης που πάντα ήταν κοντά μας από διάκος ως τώρα δεσπότης, και ο παπα-Ανδρέας παραμένει τόσα χρόνια κοντά μας γιατί μας αγαπά και ανέχεται την Κεφαλλονίτικη κουρλαμάρα μας με χαμόγελο. Τους λατρεύουμε και τους δύο.

Ανώνυμος είπε...

Π.Ανδρεα ευχομαι ολοψυχα οι χαρες του Αγιου Γερασιμου να πλυμμηρισουν την καρδια σου. Τα ετη σου να ειναι πολλα. Καλη συνεχεια και να χαιρεσαι την οικογενεια σου!!!