Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

ΛΟΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΣ! - Παναγιώτης Παυλίδης

ΛΟΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΣ!
Η γλώσσα της καρδιάς είναι η κοινή γλώσσα των ανθρώπων, η γλώσσα που δεν καταργεί την λογική, αλλά την υπερβαίνει! Η λογική εγκλωβίζεται στον διαφορετικό τρόπο σκέψης κάθε ανθρώπου, οπότε είναι δύσκολο να υπάρχει κοινή λογική μεταξύ των ανθρώπων, πράγμα που καταργεί ταυτόχρονα και την επικοινωνία.
Η γλώσσα της καρδιάς δεν ερμηνεύεται με την λογική, γι' αυτό μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του άλλου. Η γλώσσα της καρδιάς εμπεριέχει την αγάπη, η οποία αγάπη μεταφράζεται σε θυσία, πράγμα αδύνατον να γίνει κατανοητό μόνο με την λογική.
Τα λόγια της καρδιάς μαλακώνουν τον πόνο και την θλίψη, γαληνεύουν τον άνθρωπο, του δίνουν ανάσα ζωής να συνεχίσει την προσπάθεια, τον γεμίζουν εμπιστοσύνη, τον ξυπνούν από τον λήθαργο τής αμελείας, διώχνουν την εμπάθεια και το μίσος.

Τα λόγια της καρδιάς είναι αληθινά, γιατί είναι η γλώσσα του παραδείσου και επαναφέρουν τον άνθρωπο στην φυσική του κατάσταση, όπως έχει πλασθεί, την παραδεισένια!
Τα λόγια της καρδιάς είναι πολύτιμος θησαυρός, κρυμμένος μέσα στο θησαυροφυλάκιο της καρδιάς μας!
Θησαυρό έχουν μόνο οι πλούσιοι! Μπορεί να κατανοήσει ο ανθρώπινος νους πόσο πλούσιος είναι κάθε άνθρωπος, έχοντας θησαυροφυλάκιο την καρδιά του, γεμάτο όμως, και όχι κενό, με ανεκτίμητο θησαυρό τα χαρίσματα του αγίου Πνεύματος, την αγάπη του Θεού;
Καιρός είναι λοιπόν! Ας ανοίξουμε τις καρδιές μας όλοι, να γεμίσουμε με τον θησαυρό μας τον κόσμο, τον δικό μας, που έχει φτωχύνει! Η έλλειψη επικοινωνίας μας έχει κάνει να ζούμε στην μοναξιά και στην κατάθλιψη, χωρίς να αντιδρά κανείς!
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, μέσα στην τρελή εποχή που ζούμε, να μάθουμε να μιλούμε καρδιακά, επιτέλους, μήπως καταφέρουμε και επικοινωνήσουμε μεταξύ μας!

Παναγιώτης Παυλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: