Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Εξεδήμησε προς Κύριον ο Δημήτριος Ασημακόπουλος


Εξεδήμησε προς Κύριον ο
Δημήτριος Ασημακόπουλος
Μέλος της Αδελφότητος Θεολόγων «Η ΖΩΗ»

Επί δεκαετίες περιόδευε όλη την Ελλάδα ως αντιπρόσωπος του Περιοδικού «ΖΩΗ». Σε αυτές τις περιοδείες του τον γνώρισα όταν ερχόταν στην Πάτρα, εργαζόμουν στο Βιβλιοπωλείο, και συνδέθηκα μαζί του με πνευματική φιλία. Τα τελευταία χρόνια, μετά την κοίμηση του Σπύρου Αθανασίου, εγκαταστάθηκε στην Θεσσαλονίκη, και υπήρξε έως τέλους ζηλωτής βιβλιοπώλης, που καθημερινή φροντίδα είχε την διάδοση του λόγου του Θεού, δια των χριστιανικών εντύπων.
Ήταν καλή και ευλογημένη ψυχή, άνθρωπος αγάπης, φιλάδελφος και φιλάνθρωπος, πρόσφερε τον εαυτό του με προθυμία προς εξυπηρέτηση των άλλων.

Ο Κύριος τον εκάλεσε δια να τον αμείψει για τους κόπους και την αρετή του. Ο μακαριστός Δημήτριος Ασημακόπουλος, άφησε παράδειγμα αφανούς και αθόρυβου ιεραποστολικού εργάτη, έφυγε με τις αποσκευές του γεμάτες από έργα αγάπης «και τα έργα αυτού ακολουθεί μετ’ αυτού».
Του σεβαστού και αγαπητού 
Δημήτριου Ασημακόπουλου
 Αιωνία ας είναι η μνήμη.

Αναστάσιος Κωστόπουλος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον θυμάμαι να τρέχει για να εισπράξει τις συνδρομές με υπομονή να πηγαίνει και να ξαναπηγαίνει. Αυτός ήταν ιεραπόστολος και ταυτόχρονα άριστος ιεροκήρυκας γιατί δεν δίδασκε με λόγια αλλά με έργα.
Ας χαρεί την Βασιλεία του Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Όργωσε την Ελλάδα ως ο Απόστολος Παύλος. Πέρασε την ζωή του με κακοπάθειες προς δόξα του Θεού. Ας αναπαυθεί η ψυχούλα του πλέον στην κατακόμβη της Αγίας Παρασκευής προσδοκώντας Ανάσταση νεκρών.