Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Ένα νέο βιβλίο από τον Γεώργιο Κουρκούτα 1917: Τα παρασκήνια και οι επιπτώσεις της Οκτωβριανής Επανάστασης στην Ρωσία


Ένα νέο βιβλίο από τον Γεώργιο Κουρκούτα
1917: Τα παρασκήνια και οι επιπτώσεις της Οκτωβριανής Επανάστασης στην Ρωσία

Την ερχόμενη Κυριακή προσφέρεται σε 1η Κυκλοφορία με την εφημερίδα «Δημοκρατία» ένα βιβλίο για τα Παρασκήνια και τις αληθινές διαστάσεις της Οκτωβριανής Επαναστάσεως στην Ρωσία του 1917. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 θα προσφερθεί   με την εφημερίδα «Δημοκρατία» το νέο βιβλίο του φιλολόγου Γεωργίου Κουρκούτα, που αφορά την άνοδο του Λένιν και των Μπολσεβίκων στην Ρωσία το 1917, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από τα δραματικά εκείνα γεγονότα και τις επιδράσεις τους όχι μόνο για την Ρωσία, αλλά για την υπόλοιπη Ευρώπη, την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

Με τίτλο «Οκτώβριος 1917-100 χρόνια μετά- Η Επανάσταση της Βίας και των Ψευδαισθήσεων», παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελληνική γλώσσα άγνωστα ντοκουμέντα από ένα γεγονός που επηρέασε την Ιστορία της Ευρώπης και εισήγαγε ¨νέα ήθη¨ στην Ευρωπαϊκή Κοινωνία στον 20ο αιώνα, αποτελώντας αφετηρία για την εμφάνιση Ολοκληρωτικών Καθεστώτων στον Κόσμο και μετατρέποντας ανθρώπινα οράματα για Δικαιοσύνη, Ισότητα, Σεβασμό στον εργαζόμενο και αξιοπρέπεια στον Λαό σε αληθινό εφιάλτη.
Ανάμεσα στα άλλα στο βιβλίο παρουσιάζονται:  Πώς οι Γερμανοί έφεραν το 1917 στην εξουσία στην Ρωσία τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους-Η συμμαχία Λένιν-Κεμάλ-Η επικράτηση του Ολοκληρωτισμού σε μεγάλο μέρος του Κόσμου-Η εξόντωση του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και του Πόντου από τους Τούρκους, με την ενίσχυση Γερμανών και Μπολσεβίκων-Ο διωγμός της Ορθοδοξίας από τους Μπολσεβίκους- Οι σκοτεινοί παράγοντες μίας μεγάλης Τραγωδίας για την Ρωσία, τον Ελληνισμό και τον υπόλοιπο Κόσμο.
Γεώργιος Διον. Κουρκούτας

καθηγητής φιλόλογος


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σέβομαι την άποψη του συγγραφέα, αλλά πολύ μονοδιάστατο.
Τολμώ να πω προπαγανδιστικό!
Κ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Προτού το διαβάσεις έβγαλες συμπέρασμα;

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατοικώ στην Ελλάδα για να το προμηθευτώ με την εφημερίδα. Θα το πουλούν σε βιβλιοπωλεία για να το πάρω όταν έλθω τα Χριστούγεννα;

Ανώνυμος είπε...

Αυτές τις ημέρες υπάρχουν μόνο υπέρ των Μπολσεβίκων και του Λένιν απόψεις. Η άλλη πλευρά γιατί δεν μιλά;

Ανώνυμος είπε...

Το Λυκόφως του Μαρξισμού....να επανεκδοθεί...