Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Οι νεόνυμφοι από την Κύπρο που για ταξίδι του μέλιτος πήγαν να βοηθήσουν τα παιδάκια στην Αφρική

 Ένα ζευγάρι Κύπριων νιόπαντρων πρωτοτύπησε στην επιλογή του για το που θα ήταν ο προορισμός τους για τον μήνα του μέλιτος τους.
Άφησαν πίσω τους την ιδέα για ένα εξωτικό προορισμό και επέλεξαν αυτό που πάντα είχαν στο μυαλό τους.Να επισκεφτούν τα παιδιά στην Αφρική. Μια ιδέα που σίγουρα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Η Σκεύη και ο Φώτης μίλησαν για την εμπειρία τους στο block- wednesdaymorningcoffee



Η ιδέα: 
Είμαστε και οι δύο άνθρωποι περιπέτειας, θέλαμε να βρούμε έναν προορισμό που μας επέτρεψε να συνδυάσουμε εμπειρίες και δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών στις οποίες θα μπορούσαμε να δράσουμε εθελοντικά, έτσι αποφασίσαμε πως Αφρική να ήταν η πρώτη μας επιλογή ,μια εκπληκτική ήπειρος για να συνδυάσουμε ό, τι θέλαμε. Safari, όμορφες εμπειρίες , άνθρωποι και πολιτισμός και το σημαντικότερο είναι ένα μέρος όπου η βοήθεια θα ήταν πολύ απαραίτητη. Δεν θέλαμε να πάμε σε ένα πολυτελές μήνα του μέλιτος.

Ξεκινήσαμε να κάνουμε την έρευνά μας και ρωτήσαμε για τρόπους που θα μπορούσαμε να  βοηθήσουμε. Μας είπαν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ήταν το άτομο που θα επικοινωνούσαμε. Γνωρίζαμε ότι δεν θέλαμε να δώσουμε μετρητά σε υφιστάμενους οργανισμούς, έτσι αποφασίσαμε να πάρουμε χρήματα, να αγοράσουμε τρόφιμα και εκπαιδευτικό υλικό και να τα διανείμουμε.
Οι φίλοι, η οικογένεια, οι συνάδελφοί μας και ακόμη και οι ξένοι ήταν πολύ γενναιόδωροι και πρόθυμοι να βοηθήσουν, προσθέτοντας το σημαντικό ποσό που αποφασίσαμε να δώσουμε από τις αποταμιεύσεις του μήνα του μέλιτος. Το προσωπικό στο check-in από τις αεροπορικές εταιρείες του Κατάρ και ακόμη και ένας επιβάτης που καθόταν δίπλα μας στο αεροπλάνο συνεισέφερε πρόθυμα. Αυτοί οι ξένοι πίστευαν στο όραμά μας  μια τέτοια μικρή δράση με τόσο μεγάλη επίδραση. Αυτό μας τροφοδότησε με ακόμα πιο θάρρος και πίστη.

Η αποστολή:
Η αποστολή ήταν στη μέση των διακοπών μας, ανάμεσα σε ένα άγριο και συναρπαστικό σαφάρι 6 ημερών στη Massai Mara, τη λίμνη Nakuru και Naivasha και μια 5ήμερη διαμονή στους όμορφους καταρράκτες Βικτόρια στη Ζιμπάμπουε - ένα από τα επτά φυσικά θαύματα του κόσμου.

Έχοντας ως μέντορα τον Αρχιεπίσκοπο αγοράσαμε πάνω από 2 τόνους αραβόσιτου και αλεύρου, 1,5 τόνους ρυζιού και πάνω από 1000 βιβλία, μολύβια, καουτσούκ και στυλό για να δωρίσουμε. Οι εργοδότες της  Σκεύης ήταν τόσο ενθουσιασμένοι με το όραμά μας, και μας δώρισαν 2 φορητούς υπολογιστές για το Ορθόδοξο σχολείο της Κένυας καθώς και πάνω από 1.000 ευρώ σε είδη διατροφής και σχολικής εκπαίδευσης. Η αποστολή ξεκίνησε με ταξίδι στην ορθόδοξη σχολή του Αρχιεπισκόπου, όπου δώσαμε το σχολικό υλικό. Τα παιδιά ήταν τόσο χαρούμενα που μας υποδέχτηκαν με τραγούδια και μάλιστα μας έδωσαν την ευκαιρία να καθίσουμε μαζί τους στην τάξη για να παίξουμε.

Η κύρια περιοχή εστίασής μας βρισκόταν στα σύνορα της Κένυας και της Τανζανίας, κοντά στο Κιλιμιντζάρο , το υψηλότερο βουνό της Αφρικής. Επισκεφθήκαμε ορφανοτροφεία, χωριά και κοινότητες όπου υπάρχει αγώνας για επιβίωση, που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να βρεθεί η ηλεκτρική ενέργεια, το νερό και το φαγητό. Η αποστολή του Αρχιεπισκόπου είναι να παρέχει καθαρό νερό σε αυτές τις μικρές κοινότητες, όχι σε εφοδιασμό, αλλά με ένα σύστημα γεώτρησης νερού.


Μέρος της αποστολής βρισκόταν επίσης στο Ναϊρόμπι. Οι άνθρωποι εκεί  ζουν σε παραγκουπόλεις, αλουμινένιες καλύβες που περιβάλλουν τα σκουπίδια , πολύ σκληρές συνθήκες διαβίωσης. Γυναίκες και παιδιά τραγουδούσαν σε εμάς και στο Θεό για τη βοήθεια και το φαγητό που έλαβαν εκείνη την ημέρα. Το να πούμε ότι και οι δύο ήταν συγκλονισμένοι δεν άρχισε να αντιλαμβάνεται τα συναισθήματά μας τότε.

Πηγή: reporte

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι η ενέργειά τους αυτή παράδειγμα για πολλούς.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟ ΖΕΥΓΑΡΙ!ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ!Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΥΓΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ!ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αχ!! Χριστέ μου άλλοι με μακριούς Σταυρούς και περισσή ευσέβεια δεν σκέφτηκαν να κάνουν κάτι παρόμοιο. Να ζήσει το νέο αυτό ζευγάρι και να απολαύσει όλα τα καλά και τις ευλογίες στην ζωή του αφού το ξεκίνημά τους ήταν με προσφορά σε εμπερίστατους ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ,ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΙΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΣΗ ΕΥΣΕΒΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥΣ!ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ!ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΝΟΣ ΓΑΜΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΟΣΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΦΡΙΚΗ!ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΗ!ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ!