Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Τελέστηκε μνημόσυνο των πεσόντων στην Χαβαρόβρυση

Συμπληρώθηκαν 70 έτη από το τραγικό γεγονός
Τελέστηκε μνημόσυνο των πεσόντων στην Χαβαρόβρυση
Με την συμμετοχή δεκάδων πολιτών από όλην την Ηλεία, αλλά και συγγενείς των πεσόντων τελέστηκε για 17η   συνεχή χρονιά το Μνημόσυνο για  τους 32 πεσόντες στρατευσίμους στη  Χαβαρόβρυση Ηλείας του Αποσπάσματος ΜΑΥ του Ανθυπολοχαγού Ελευθερίου Παπανικολόπουλου, το πρωί της Κυριακής 22 Οκτωβρίου 2017.  Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Πετράκο και τους τοπικούς εφημερίους Χαβαρίου π. Δημήτριο Αστερή και π. Διονύσιο Ράλλη.

Την σημασία της τιμής στους ήρωες τόνισε σε δική του παρέμβαση ο καθηγητής φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας, ενώ ανέφερε ότι συμπληρώθηκαν 70 έτη από εκείνο το τραγικό γεγονός της 22ας Οκτωβρίου 1947, που συντάραξε την μεταπολεμική Ηλεία. Στεφάνι εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων κατέθεσε ο κ. Θεόδωρος Παπανικολόπουλος από το Αίγιο.
Ο ίδιος ευχαρίστησε εκ μέρους των συγγενών τους οργανωτές αλλά και τους παρευρισκόμενους στο Μνημόσυνο για την παρουσία τους στην σεμνή τελετή του Μνημοσύνου. Παράλληλα τόνισε  ότι ο αγώνας για την διατήρηση της Πίστεως και των Εθνικών Ιδανικών συνεχίζεται, σε μία εποχή αντιξοοτήτων για τον Ελληνισμό, σε χρόνους που οι εθνικές και χριστιανικές αξίες βάλλονται ακόμη και από θεσμικούς φορείς.
Για την σημασία της θυσίας των πεσόντων στην Χαβαρόβρυση και την ανάδειξη της ελληνικής ιστορίας σήμερα μίλησε σε σύντομη ομιλία του ο ιατρός και τ. Δημοτικός Σύμβουλος Αμαλιάδος κ. Διονύσιος Δρακόπουλος, ενώ έκανε αναφορά τόσο στο τραγικό εκείνο γεγονός της 22ας Οκτωβρίου 1947 όσο και στην Μάχη της Αμαλιάδος που ακολούθησε  μετά από έναν μήνα, την 25η Νοεμβρίου 1947.
Η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και τον Εθνικό Ύμνο. Ακολούθως με σύντομη παρέμβασή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και τόνισε ότι ο άνθρωπος εκτός της Εκκλησίας χάνει την σωτηρία του και ο Λάος μας κινδυνεύει να καταστραφεί , όπως ένα δέντρο που  μένει χωρίς ρίζες. Επομένως, ο Λαός μας οφείλει να στέκεται κοντά στις παραδόσεις, όπως αυτές διασώθηκαν μέσα στον χώρο της Εκκλησίας, που υπήρξε η κιβωτός σωτηρίας του Ελληνισμού σε όλες τις κρίσιμες στιγμές.  Το παρών πέραν των άλλων έδωσαν ο Υποναύαρχος ε.α. κ. Ιωάννης Αδαμόπουλος, ο τ. Αντιπρόεδρος ΚΕΠΕΠ κ. Νίκος Κατσαμπέρης, ο Δημοτικός σύμβουλος Πύργου κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος, ο Υποπτέραρχος ε.α. κ. Σωτήριος Γαραντζιώτης, ο Σμήναρχος ε.α. κ. Γεώργιος Θανασάς, οι καθηγητές κ. Ζαχαρίας Πετρόπουλος και κ. Πέτρος Μανιάτης από την Τρίπολη, ο Μηχανικός κ. Παύλος Καλφαγιάν κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: