Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΠΟ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ

Κάποιες κοινωνικές ομάδες υπάγουν με χαρακτηριστική ευκολία στην εφαρμογή διατάξεων αντιρατσιστικών νόμων συμπεριφορές που θεωρούν ότι τους θίγουν, ακόμα κι αν αυτές εξαντλούνται απλώς στη διατύπωση γνώμης και σέρνουν στα δικαστήρια του φορείς τους (π.χ. οι πρόσφατες μηνύσεις κατά δημοσιογράφου που εκφράστηκε αρνητικά για τους ισλαμιστές τρομοκράτες του Μπατακλάν ή κατά εκπαιδευτικού, που μοίρασε σε φυλλάδιο της απόψεις της Εκκλησίας για την ομοφυλοφιλία), όμως θεωρούν δικαίωμά τους όχι απλώς να βρίζουν όσους έχουν αντίθετη άποψη με αυτούς, αλλά και να προβαίνουν σε βανδαλισμούς και καταστροφές, διαταράσσοντας τη δημόσια τάξη, χωρίς να τους πειράζει κανείς. Πρόσφατο παράδειγμα τα επεισόδια που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες σε δύο χώρες. Συγκεκριμένα:
1) Στην Αργεντινή, περίπου 5.000 φεμινίστριες που γιόρταζαν την 32η εθνική συνάντηση γυναικών, αποσπάστηκαν από το κύριο γκρουπ (περίπου 60.000-70.000 γυναίκες) και επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς, καταστρέφοντας άγαλμα της Παναγίας (όντας... φεμινίστριες και φωνάζοντας ταυτόχρονα συνθήματα όπως "κάψτε τον Πάπα", "θάνατος στους άντρες" κλπ.) και προσπαθώντας να βάλουν φωτιά σε μια καθολική εκκλησία.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στη μικρή πόλη Resistencia και τα mainstream ΜΜΕ δεν έκαναν καν λόγο για καταστροφές, παρά μόνο για ένα "μικρό γκρουπ που προσπάθησε να προκαλέσει" (π.χ. http://www.europe-solidaire.org/spip.php?article42292), όμως το βίντεο από δελτίο ειδήσεων της αργεντινικής τηλεόρασης είναι χαρακτηριστικό (https://www.lifesitenews.com/news/pro-abortion-feminists-deface-catholic-cathedral-with-burning-trash-paint-a). Η καταστροφή της εκκλησίας αποφεύχθηκε χάρη στις σιδερένιες μπάρες που είχε στήσει η αστυνομία, τις οποίες οι διαδηλώτριες προσπαθούσαν με μανία να καταστρέψουν. Μετά τα επεισόδια, κάτοικοι της πόλης οργάνωσαν τη δική τους πορεία, διαμαρτυρόμενοι για τις καταστροφές που έγιναν στην πόλη τους, στο όνομα μάλιστα της... προάσπιστης των γυναικείων δικαιωμάτων.
2) Στην Αυστραλία, όπου επίκειται δημοψήφισμα για το γάμο μεταξύ ομοφύλων, το ομοφυλοφυλικό κίνημα έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία τρομοκράτησης όσων έχουν την πρόθεση να ψηφίσουν Όχι, βανδαλίζοντας εκκλησίες και γράφοντας συνθήματα σ' αυτές όπως "Σταυρώστε τους ψηφοφόρους του Όχι", "Χτυπήστε τους θρησκόληπτους", "Οι χριστιανοί είναι ναζί" κ.ά. Οι βανδαλισμοί γίνονται σε εκκλησίες όλων των δογμάτων και οι ομοφυλόφιλοι επιδίδονται σε επιθέσεις σε πάστορες και πιστούς, θεωρώντας ότι θα ψηφίσουν Όχι στο δημοψήφισμα, με σκοπό να τους τρομοκρατήσουν. Σε κάποιους στέλνονται απειλητικά γράμματα, ενώ από τις επιθέσεις δεν γλίτωσε ούτε ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Tony Abbott, που είναι γνωστό ότι αντιτίθεται στις επιδιώξεις της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, καθώς του επιτέθηκε ένας 38χρονος ομοφυλόφιλος ακτιβιστής, ο οποίος συνελήφθη μεν, αλλά χωρίς να κατηγορηθεί για έγκλημα μίσους, παρά μόνο για απλή επίθεση (https://www.lifesitenews.com/news/crucify-no-voters-australian-churches-vandalized-as-same-sex-marriage-vote).

Δεν υπάρχουν σχόλια: