Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ Ἀνακοινωθέν (27/11/2017).


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
Ἀνακοινωθέν (27/11/2017).

Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τήν τακτικήν συνεδρίαν αὐτῆς σήμερον, Δευτέραν, 27ην Νοεμβρίου 2017, πρός ἐξέτασιν τῶν ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένων θεμάτων.

Κατ᾿ αὐτήν, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος ὁμοφώνως ἀποδεχθεῖσα εἰσήγησιν τῆς Κανονικῆς Ἐπιτροπῆς ἀνέγραψεν εἰς τό Ἁγιολόγιον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τόν μακαριστόν Ἀρχιμανδρίτην Ἰάκωβον Τσαλίκην, ἐκ Λιβισίου Μικρᾶς Ἀσίας, Ἡγούμενον τῆς ἐν Β. Εὐβοίᾳ Ἱερᾶς Μονῆς Ὁσίου Δαυΐβ τοῦ Γέροντος, τῆς μνήμης αὐτοῦ ὁρισθείσης διά τήν 22αν Νοεμβρίου  ἑκάστου ἔτους.
       
Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 27ῃ Νοεμβρίου 2017
Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου


9 σχόλια:

Αναστάσιος είπε...


Ευλογητός ο Θεός που αξιώθηκα να παραβρεθώ κατά την πρόσφατο παραμονή μου εις την Κύπρο εις την Πρώτη Αγρυπνία προς τιμήν του οσίου Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη (17-18 Νοεμβρίου 2017) υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου (http://anastasiosk.blogspot.gr/2017/11/17-18-2017.html)
Ο Άγιος Θεού ας πρεσβεύει και διά εμέ.

Ανώνυμος είπε...

Να μεσιτεύει για όλους μας και για το Έθνος μας.

Ανώνυμος είπε...

Επί της πατριαρχίας του ο Βαρθολομαίος αξιώθηκε να κάνει πολλές Αγιοκατατάξεις. Σπουδαία και αυτή η προσφορά του στην Εκκλησία του Χριστού στην Αγία μας Ορθοδοξία.

Ανώνυμος είπε...

Τυχερός είσαι κ. Τάσο να έχεις την ευλογία του νέου Αγίου μας.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν άγιες ευλογημένες ψυχές στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Μια σπουδαία ημέρα η σημερινή. Άλλος ένας άγιος του καιρού μας στο εορτολόγιο.

Ανώνυμος είπε...

Πότε θα γίνει η αγιοκατάταξη του π. Γερβασίου Παρασκευόπουλου;

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα στην Ρομφαία
http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/18479-o-igoumenos-tis-im-osiou-dauid-gia-tin-agiokatataji-tou-p-iakobou-tsaliki
«Τις πρώτες δηλώσεις στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr έκανε πριν από λίγο ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του Γέροντος στην Εύβοια, Γέροντας Γαβριήλ για την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου σχετικά με την αγιοκατάταξη του Γέροντα Ιακώβου Τσαλίκη.
Να αναφερθεί ότι ο Καθηγούμενος Γαβριήλ, ενημερώθηκε άμεσα για την αγιοκατάταξη του π. Ιακώβου Τσαλίκη
Εμφανώς συγκινημένος από την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Ηγούμενος δήλωσε: ''Το σεπτό Πατριαρχείο αναγνώρισε και επίσημα την αγιότητα του π. Ιακώβου, αυτό που υπήρχε και στην συνείδηση των πιστών''.
Ο Ηγούμενος Γαβριήλ σε άλλο σημείο πρόσθεσε: "Εμείς πάντα είχαμε συνδεδεμένο το πρόσωπο του Πατριάρχη με το πρόσωπο του π. Ιακώβου, διότι είχε αναφερθεί στην εκλογή του".
Τέλος χαρακτηριστική ήταν η στιγμή όταν ο Ηγούμενος μιλώντας στην Romfea.gr, δήλωσε ότι όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης ως Μητροπολίτης Φιλαδελφείας είχε επισκεφθεί την Ιερά Μονή, ο π. Ιάκωβος του είχε πει, «να ετοιμάζεσαι, θα γίνεις ο επόμενος Οικουμενικός Πατριάρχης».

Αυτός είναι ο Πρώτος της Ορθοδόξου Εκκλησία και του Γένους μας ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ. Βαρθολομαίος. Ας τα ακούσουν αυτά οι πολέμιοι του που με τα απύλωτα στοματά τους λέγουν πολλά.
Ευτυχώς που πάντα το ιστολόγιο σας κ. Αν. Κωστόπουλε προβάλει -παρόλο τον πόλεμο που έχει δεχθεί από μειοψηφία σκληροπυρηνικών και αντιδραστικών ανθρώπων- με σεβασμό την προσφορά του κ. Βαρθολομαίου στην Οικουμενική Ορθοδοξία.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

«Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις αυτού» (Ψαλμ. 67,36)

Ανώνυμος είπε...

Εχει Ο Θεος!