Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Κυνηγοί άνω των ... 80 ετών!! - Ιάκωβος

Κυνηγοί άνω των ... 80 ετών!!

(Η υποκρισία με χτυπά κατακούτελα)

          Πλησιάζει η νέα κυνηγετική περίοδος λαγού-πέρδικας. Πήγα στο Γραφείο του Επάρχου για να βγάλω άδεια κυνηγίου και βγαίνοντας τι βλέπω! Ολόκληρες ουρές από «κοπέλια» 81-101 ετών!!
          Οι περισσότεροι κρατούσαν μπαστούνια, κάποιοι δεν μπορούσαν να στέκονται όρθιοι και κάθονταν αναπαυτικά στα πεζούλια περιμένοντας τη σειρά τους. Όλοι κρατούσαν στα τρεμάμενα από την Αλτσχάϊμερ χέρια τους τις παλιές τους .. άδειες κυνηγίου! (Μερικοί δεν έφεραν τις άδειές τους γιατί τις .. ξέχασαν στο σπίτι λόγω .. αρτηριοσκλήρωσης).
          «Γεια σας κοπέλια», τους χαιρέτησα ευγενικά και τους ρώτησα γιατί έφυγαν από τα γηροκομεία.
          Ο νεώτερός τους, που ήταν 86 ετών, μου εξηγεί: «Μα δεν έμαθες ..παιδί μου πως η άδεια κυνηγίου για τους συνταξιούχους είναι πια δωρεάν;»

          «Τι μας λες;» του απαντώ. «Είμαι κι εγώ συνταξιούχος αλλά πλήρωσα  25 λίρες!»
          «Μα καλά, πόσων χρονών είσαι εσύ;» με ρωτά. Όταν του λέγω πως είμαι 63 χρονών, μου εξηγεί καλύτερα: «Ναι, αλλά αυτοί δίνουν δωρεάν άδεια σε κυνηγούς που η ηλικία τους είναι μεγαλύτερη των 80 ετών!»
          Του απαντώ : «Εντάξει, τώρα κατάλαβα! Ξέχασα πως η Κυβέρνησή μας παραχωρεί συνεχώς και ασταμάτητα στους πολίτες .. κοινωνικές παροχές».


Ιάκωβος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι 80αριδες είναι πάνω στο άνθος της ηλικίας και έχουν χρόνο για πολλά χόμπι. Πόσο μάλλον για κυνήγι και οδήγηση!

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζω πόσο χρόνων είσαι κ. Ιάκωβε αλλά να γνωρίζεις ότι όταν και συ φτάσεις ή και θα υπερβείς το 80 νέος θα αισθάνεσαι. Γνωρίζω κύριο 90 ετών που δεν λέει να παραδώσει την άδεια οδήγησης παρόλο που έχει κτυπήσει πολλά αυτοκίνητα στο παρκάρισμα και έχει και παραβάσεις στα στοπ. Θεωρεί πως ακόμα τα καταφέρνει. Ο νόμος τους δίνει κοινωνικές παροχές λόγο της ψήφου. Αρμονικότερος να απαντήσει είναι ο κ. Αναστ. Κωστόπουλος που είναι διευθυντής γηροκομείου. Όλοι όσοι είναι σε αυτό θα νιώθουνε νέοι πιστεύω.

Ανώνυμος είπε...

Αν το χέρι δεν τρέμει και το μάτι βλέπει να στοχεύει καλό κάνει να κυνηγά και σαν άσκηση βαδίσματος και απόλαυση της φύσης.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον "Ανώνυμος20 Νοεμβρίου 2017 - 2:40 μ.μ.":
Έχοντας διακονήσει ως ιερέας σε γηροκομείο και έχοντας γηροκομησει πολλούς συγγενείς μου, απαντώ ξεκάθαρα κσι ρητά: ΑΔΕΙΑ ΚΗΝΥΓΙΟΥ ΣΕ ΟΓΔΟΝΤΑΡΗΔΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ!